Dostęp do bazy danych ze skryptu użytkownika

w dziale Opera
bartekk napisał(a):

Witam serdecznie, mam następujący problem:
Chciałbym dostać się do bazy danych z poziomu skryptu użytkownika by np zapisywać czas i adres wszystkich odwiedzonych stron,
Niestety większość artykułów na temat skryptów użytkownika traktuje o poprawianiu wyglądu stron, a nie znalazłem żadnego na interesujący mnie temat.
Wiem też że js został stworzony raczaj do modyfikacji stron www (lub ich dynamizacji) i działa raczej wyłącznie po stronie klienta bez potrzeby łączenia z serwerami db, jeżeli jednak ktoś ma jakiś pomysł jak to robić lub mógłby odesłać do informacji które mogły by mi w tym pomóc to byłbym wdzięczny.
pozdrawiam Bartek

Zajec napisał(a):

Musisz stworzyć ramkę i w niej otworzyć jakiś plik php z odpowiednimi parametrami, co spowoduje dodanie wpisy do bazy. Sama JavaScript nie umożliwia niczego w stylu fsockopen (otwieranie połączenia z serwerem na dowolnym porcie i komunikacja).

bartekk napisał(a):

Dziękuję bardzo, uruchamianie skryptu php całkowicie mi wystarczy.