Opera Link - hasła, zakładki etc widoczne na innym koncie.

w dziale Opera
lukaszgwis napisał(a):

Witam

Na PC mam mam Operę ze swoim kontem i aktywną usługą Opera Link (w konfiguracji ustawiłem żeby synchronizował wszystko, a więc hasła, zakładki, panele itd.) Po odpaleniu laptopa mojej narzeczonej, na którym ma włączoną synchronizację swojego konta i próbie przełączenia się na swoje konto (a więc wyłączeniu i ponownym włączeniu synchronizacji), po wpisaniu moich danych, wyskakuje taki komunikat:

"Przełączasz się na inne konto Opery. Inny użytkownik Opery zsynchronizował swoje dane z danymi znajdującymi się na tym komputerze. W przypadku kontynuacji wszystkie zakładki i elementy szybkiego wybierania innego użytkownika zostaną dołączone do danych twojego konta Opery. Połączone dane będą dostępne na tym komputerze. Czy chcesz kontynuować?"

I faktycznie kiedy klikam TAK i loguję się na siebie, wszystkie moje zakładki i hasła pięknie się synchronizują i mam swoją Operą na laptopie.. Problem polega na tym, że kiedy przełączam użytkownika z powrotem na konto mojej narzeczonej, nadal są widoczne moje dane (zakładki i działające hasła). Jakiś totalny bezsens. Jak to wyłączyć? Przecież to wszystko powinno polegać na indwidualnych ustawieniach na danych kontach, a nie na tym że jak zrobię u kogoś swoją synchronizację, to ta osoba będzie miała moje dane dołączone do swoich i np. wyciągnie mi kasę z konta smile Co robię źlę? Po przełączeniu się na jej konto powinny się załadowac jej dane a moje wyskasowac, tak to rozumiem, a nie jakieś łączenie danych...

stivo85 napisał(a):

Az tak smart, to ta Opera Link nie jest. Dwie możliwości - osobne profile w systemie lub własna wersja USB na pamięci przenośnej.

Medium napisał(a):

Opera Link to małżeństwo bez rozwodu bigsmile

chocimir napisał(a):

A co powiecie na taki przebieg zdarzeń? (na przyszłość)



Dopisek: Jest jeszcze opcja -pd.

Medium napisał(a):

Originally posted by chocimir:

  • Wyczyszczenie profilu na dysku

To i dziś pewnie ręcznie można.