dlaczego ta strona "nie chodzi" w Operze?

w dziale Opera
covo napisał(a):

strona:
http://docs.raxco.com/perfectdisk/PDFREE/EN/Index.htm
w operze:
wyłączony adblock, zrestartowana, wylaczone blokowanie zawartosci dla w/w strony

dlaczego nie da sie tej www przegladac w/g menu po lewej stronie, nie rozwijaja sie linki do podlinkow?

Medium napisał(a):

Masz włączoną obsługę ramek?

covo napisał(a):

Originally posted by Medium:

Masz włączoną obsługę ramek?


oczywiscie

Medium napisał(a):

U mnie wszystko działa. Nie wiem wręcz, co tu może nie działać...

covo napisał(a):

Originally posted by Medium:

U mnie wszystko działa. Nie wiem wręcz, co tu może nie działać...


to jeszcze dodam, ze konsola bledow wywala tabun bledow i ostrzezen tego typu:

-------------------------------------
CSS - http://docs.raxco.com/perfectdisk/PDFREE/EN/default.css
Linked-in stylesheet
x-lvl-1-type is an unknown property
Line 386:
x-lvl-1-type: disc;
---------------------------------------------



-----------------------------------------------------
CSS - http://docs.raxco.com/perfectdisk/PDFREE/EN/default.css
Linked-in stylesheet
Declaration syntax error
Line 24:
x-next-class: ;
------------------------------------------


Medium napisał(a):

Originally posted by covo:

konsola bledow wywala tabun bledow

Faktycznie coś tam w konsoli stoi, ale w HTML jest tylko kilka błędów:
http://validator.w3.org/check?uri=http://docs.raxco.com/perfectdisk/PDFREE/EN/Index.htm
a CSS jest całkiem poprawny:
http://jigsaw.w3.org/css-validator/validator?uri=http://docs.raxco.com/perfectdisk/PDFREE/EN/Index.htm&warning=1&profile=css21

Saskatchewan napisał(a):

Pod 12.02 działa, pozostali użytkownicy też zazwyczaj na 12.02 i 11.64 (której do niedawna i ja używałem), więc mało komu się będzie chciało sprawdzać czy i dlaczego nie działa pod 11.01. wink

covo napisał(a):

Originally posted by Saskatchewan:

Pod 12.02 działa, pozostali użytkownicy też zazwyczaj na 12.02 i 11.64 (której do niedawna i ja używałem), więc mało komu się będzie chciało sprawdzać czy i dlaczego nie działa pod 11.01. wink


mowisz o www, czy o Tab Vault (o ktory gdzies tam pytalem...)?

Saskatchewan napisał(a):

Mowię o podanej stronie. U mnie nie ma z nią problemów.

gwarser napisał(a):

Wersja 12.10 beta Kompilacja 1646

Opera http://i.imgur.com/8Tm9A.jpg
Firefox http://i.imgur.com/njmtB.jpg

covo napisał(a):

Originally posted by gwarser:

Wersja 12.10 beta Kompilacja 1646

Opera http://i.imgur.com/8Tm9A.jpg
Firefox http://i.imgur.com/njmtB.jpg


chcesz powiedziec,ze w operze nie chodzi, a w ff - tak?
(opera zaczyna mnie wkurzac i nudzic ze swoimi niedorobami... to nie dziala, tamto nie dziala, potem znow dziala. raz skrypt sie wypnie, raz...; ie8 jako kolo ratunkowe przy nowatorskiej operze, przeciez to groteska)

lemari napisał(a):

Originally posted by covo:

kolo ratunkowe


To nie przypadek że, tylko Opera ma w menu kontekstowym "Otwórz za pomocą"... ;-).
U mnie, na stabilnej, ta strona też nie działa.

Medium napisał(a):

Originally posted by gwarser:

Opera http://i.imgur.com/8Tm9A.jpg
Firefox http://i.imgur.com/njmtB.jpg

Aaa, teraz dopiero chwyciłam, czego brak w Operze wink U mnie też nie rozwija się menu w lewej kolumnie.
Ale żeby to miał być powód do jakiejś afery? Przecież i tak można Operą korzystać z tej strony i czytać podmenu z kolumny prawej.

stivo85 napisał(a):

Maskowanie jako Firefox pomaga.

covo napisał(a):

Originally posted by Medium:

Ale żeby to miał być powód do jakiejś afery? Przecież i tak można Operą korzystać z tej strony i czytać podmenu z kolumny prawej.


oczywiscie, sa wieksze klopoty, chocby życiowe, czy jak je tam zwą;
problem w tym, ze nie znasz prawdy calej smile Nie powiedzialem, ze z prawej pojawia sie w pelni dzialajace linkowanie - bo nie pojawia sie, niestety, w kazdym razie u mnie nie pojawia sie.
U mnie rozwija sie po prawej (po lewej: nic) stronie tylko w jednym miejscu pokazanym w temacie:
http://i.imgur.com/njmtB.jpg
- a pozostale linki z lewej daja po prawej jakis szczatek, jedno, dwa zdania.
Za to z ie8 wiem czego nie widze po prawej stronie, w operze.

covo napisał(a):

Originally posted by stivo85:

Maskowanie jako Firefox pomaga.


jesli o mnie chodzi - guzik prawda.

Medium napisał(a):

Originally posted by covo:

U mnie rozwija sie po prawej (po lewej: nic) stronie tylko w jednym miejscu pokazanym w temacie:
http://i.imgur.com/njmtB.jpg


Jak nie, jak tak, pokazuję.

Sprawdziłam w IE, jest identycznie jak z maskowaniem w Operze jako FF (na pewno jako IE też zadziała).

Xeophyte napisał(a):

Nie mozna tego watku przeniesc do Strony WWW w Operze? Moderatorzy na urlopie czy czekaja na powiadomienie?
Tak poza tym to mi tez to pod 12.02 nie dziala tak jak na fx.