Runtime Error ! POMOOOOCY !?, Microsoft Visual C++ i eMule

w dziale Po godzinach
Boruteczko napisał(a):

Witajcie !
Zmieniłem łącze ( była kablówka , a teraz ADSL ) . Nie zmieniłem wersji eMule . I się zaczęło ...
Po włączeniu dowolnej wersji eMule ( oficjalna , sivka , xtreme , ionix ) wyskakuje taki oto komunikat ( natychmiast , albo nawet po paru minutach ) :

Runtime Error !

Program D:\eMule0.47a sivka 7b1
This aplication has requested the Runtime to terminate it in an unusual way .


Próbowałem już chyba wszystkiego , łącznie z przeinstalowaniem systemu .
Bardzo proszę o pomoc !


PS Czy pomoże instalacja Microsoft Visual C++ Express Edition 2005 ?
I jak sprawdzić poprawność bibliotek już zainstalowanych ?

Ryszard napisał(a):

Samo się nie naprawiło, ale może coś wymyśliłeś?

Boruteczko napisał(a):

Minęło parę miesięcy od mojego postu i jak widzę nie cieszy się on powodzeniem .
Ryszard - dzieki za zainteresowanie , ale nie znalazłem rozwiązania . No , może takie , że przesiadłem się na Shareazę - ale wiadomo , że to nie to samo - brak kredytów .
Po przewertowaniu różnorakich forów , nie znalazłem podobnego problemu .
Czyli wątek ląduje w muzeum ?

pio-76 napisał(a):

Przypadkowo zupełnie trafiłem na ten temat.. Dlaczego sądzisz, że to sprawka "Microsoft Visual C++"?
Niedawno miałem podobny przypadek, tyle, że z innym programem, i pomogło zainstalowanie "vbrun60sp6.exe". Czy próbowałeś tego? Plik znajduje się na stronie http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=7b9ba261-7a9c-43e7-9117-f673077ffb3c&displaylang=en

Boruteczko napisał(a):

Originally posted by pio_76:

Przypadkowo zupełnie trafiłem na ten temat.. Dlaczego sądzisz, że to sprawka "Microsoft Visual C++"?
Niedawno miałem podobny przypadek, tyle, że z innym programem, i pomogło zainstalowanie "vbrun60sp6.exe". Czy próbowałeś tego? Plik znajduje się na stronie http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=7b9ba261-7a9c-43e7-9117-f673077ffb3c&displaylang=en




W pasku okna jest napisane :Microsoft Visual C++ Runtime Library.
Niestety instalacja vbrun60sp6.exe nic zmieniła . Jednak jedna rzecz jest zauważalna - dopóki nie zaczyna się nic sciągać , czy też haszować eMule nie zwraca błędu .
Tak , czy inaczej dziękuję za dobre chęci .

Boruteczko napisał(a):

Dzisiaj , ot tak z sentymentu zainstalowałem nową wersję Xtreme - 0.48a , o dziwo nie ma na razie żadnych kłopotów z C++ !
Jeśli ktoś miał z mułkiem podobne problemy , niech spróbuje tej wersji ...

JaDo napisał(a):

Originally posted by Boruteczko:

Jeśli ktoś miał z mułkiem podobne problemy , niech spróbuje tej wersji ...


Problemów to nie miałem nawet z edonkey bigsmile . Jedynym ale była wydajność mojego łącza - neoszitstrada 32kB DL faint . Potem przerzuciłem się na Emule Plus i do dzisiaj używam. Ciągnie aż dudni wink, bez wspomagania, może za wyjątkiem banowania sivek itp p .

Boruteczko napisał(a):

Hmm... Ja właśnie zacząłem kiedyś używać Xtreme z powodu banów za Plus !irked
Wtedy jeszcze wisiałem na neo ( Xtreme wyprzedzał nawet pijawkę Plus wink ) , póżniej na chello ( bez zmian ) , a teraz na neuf i wszystkie wersje mułka powodowały runtime error , aż do pojawienia się wersji 0.48a . Cud , czy co ?