You Tube - brak miniatur na stronie.

w dziale Strony WWW w Operze
pio-76 napisał(a):

Od jakiegoś czasu, (chyba wersja 12 Opery) przestały mi się wyświetlać miniatury proponowanych, możliwych do odtwarzania filmików na stronie.
[Link]
lub wyświetlają się dopiero po kilkunastokrotnym odświeżeniu strony. A i to nie zawsze. Główne okno, z odtwarzaczem filmów, działa jak należy.
Win xp sp3, sterowniki karty graficznej aktualnie najnowsze, brak jakiegokolwiek blokowania treści na stronie. Dodam, że, (sprawdzone), Opera 10,5, wyświetla stronę prawidłowo, tj. z miniaturami. Inne przeglądarki, (chrome, IE) też nie stwarzają problemów. Nowa, czysta, po usunięciu jakichkolwiek śladów Opery w systemie instalacja, nie przyniosła poprawy. Co jest nie tak? Mam zainstalowaną przeglądarkę "chrome", tylko dla jednej strony, www You Tube. Wkurzające to jest, mówiąc delikatnie.

bananjp napisał(a):

Najnowsza Opera, żadnych problemów
http://prntscr.com/l18ud
Może zrób czystą instalacje.

pgmost napisał(a):

A rozszerzenia? I jaki flash? I ewentualnie szybkie góra dół myszką? U mnie gra, wskakują z lekkim opóźnieniem

pio-76 napisał(a):

Flash - 11,5,502,110, Sirlverlight - Wersja: 5.1.10411.0. Jest jeszcze Microsoft® Windows Media Player Firefox Plugin - 1.0.0.8, i to wszystko z wtyczek. Szybkie przemieszczanie góra/dół myszką, nie pomaga. Miniatury, jeśli już "wskakują", to rzeczywiście, z opóźnieniem.

pgmost napisał(a):

Może flashowe cookies? Zapora albo antywirus? Czysta instalacja to jedno ale jakaś osobna wersja Opery USB dla podglądu sytuacji?
Może trochę mało pamięci ma komp? U mnie te miniaturki wskakują z lekkim opóźnieniem ale jakby proporcjonalnym do użycia pamięci kompa - w przymulonym trzeba dłużej poczekać

Medium napisał(a):

Obrazki miniatur mają adres wg wzoru:

http://ix.ytimg.com/*
gdzie x=1,2,3, itd., a *=dowolny ciąg znaków.
Może coś trafiło do zablokowanej treści?


pio-76 napisał(a):

Mam!! Comodo. Po wyłączeniu zapory, wszystko działa.
Ale jaką formę powinien mieć wpis, który należałoby dodać do wyjątków w firewallu?
i*.ytimg.com/* nie działa
Dziwi mnie tylko fakt, że w innych niż Opera przeglądarkach, zapora nie tego nie blokuje..
System nie był reinstalowany, od przeszło trzech lat. Pewnie nazbierało się śmieci.
"pgmost" - wszystkie Opery instalowane, czy ich wersje portable 12x mają tak samo. Jak napisałem w pierwszym poście, jedynie Opera 10.5, którą znalazłem na jakiejś płytce z backupem, działa poprawnie, tzn zapora się nie "wcina".

Medium napisał(a):

Originally posted by pio-76:

Dziwi mnie tylko fakt, że w innych niż Opera przeglądarkach, zapora nie tego nie blokuje..

Czyli albo Opera jest na gorszych prawach w Comodo, albo to nie Comodo, a filtr treści w Operze.

Originally posted by pio-76:

wszystkie Opery instalowane, czy ich wersje portable 12x mają tak samo

I jednocześnie używasz Opera Link, w tym synchronizacji zablokowanej treści, prawda?

Zrób prawoklik na stronie YT, wybierz zablokuj zawartość, szczegóły pokażą, co jest blokowane.