Wolne www

w dziale Opera
aenwu napisał(a):

Witam

Mam problem od dzsiaj Opera 9.03.8629 bardzowolno wczutuje mi strony ilosc połaczeń z serwerem mam domyslne 8 a maksymalne 20, wczesniej mi to nie przeszkadzało stornki wczytywały sie szybko mój net to neostrada 256kb/s w tle nie mam otwartych programów p2p i innych które mogłby uzywac w danej chwili sieci.Co jest przycyzna tych powolnych wczytywań się stron www. Za odpowiedzi dziekuje z góry

Zajec napisał(a):

Strona ładuje się powoli przez cały czas otwierania, czy też długo czekasz na samo zainicjowanie połączenia?

aenwu napisał(a):

Tak strona ładuje sie powoli przez cały czas gdy ja otwieram, np: ta strona http://www.needforspeed.pl/news.php otwiera sie bardzo powoli czy to tylko umnie czy u innych urzytkowników też

Zajec napisał(a):

U mnie ta strona ładuje się prędkością 15kB/s. Całość zajmuje 500kB, więc musisz być trochę cierpliwy czekając na załadowanie.

Z tego co pamiętam, Windows ma wbudowany program obserwacji wykorzystania łącza (ctrl+alt+del + sieć?). Czy przy nie otwieraniu stron masz tam zerowy transfer?

aenwu napisał(a):

W Mangerze Zadan jest zakałdka Sieć i tam mam uzycie połaczenie przy otwartej stornie 1-2% czasami 0.49% tak ma być czy raczej nie mam tak nawet przy zamknietych stronach

Zajec napisał(a):

A jeszcze jedno, zapomniałem.

Internet masz przez standardowy modem, czy przez taki, który podłącza się pod kartę sieciową?

JaDo napisał(a):

Originally posted by Zajec:

U mnie ta strona ładuje się prędkością 15kB/s. Całość zajmuje 500kB, więc musisz być trochę cierpliwy czekając na załadowanie.


140-150kB/s , całość - 3-4s i załadowana.

aenwu napisał(a):

Originally posted by Zajec:

Internet masz przez standardowy modem, czy przez taki, który podłącza się pod kartę sieciową?



Łacze sie przez modem Adsl pod USB, sciślej mam neostrade. Umnie te predkosci wczytywania tej strony nie są zbyt wysokie 3kb/s góra 12kb/s i ani kb wiecej sad Skoro niemam otwartego żadnego programu do sciagania plików strona powina załadować sie szybciej a ona sie ładuej tak samo jakbym miał otwarty np: klient sieci BitTorrent, jak moge zwiekrzyc ta predkość są jakies zasady doboru ilosci połaczeń ze do łącza o przpeustowosci 1Mb dobiera sie np 20 połaczeń itd a do łącza 256kb/s ilosc połaczen 8-10 niewiem czyto ma jakies znaczenie, może mi to ktoś wyjasnic oco chodzi z tymi ilosciami połaczen, czy zbyd duza ich ilosc nie spowoduej ze strona sie neibedzie dkonoca łądowała przestana sie ładowąc obrazki i inne elementy storny www

Originally posted by JaDo:

140-150kB/s , całość - 3-4s i załadowana.



Jaką masz przepustowość intenretu, jak masz neta w granicach 1mb to sie niedziwie ze tak szybko ci sie ta storna ładuje

Ziggy X napisał(a):

Originally posted by Zajec:

...czy też długo czekasz na samo zainicjowanie połączenia?


ja właśnie często mam tak że jak kliknę link to się czeka i czeka aż zacznie pobierać stronę (nie tą podaną tutaj ale jakieś inne). czego to jest wina?

Tomek1950 napisał(a):

@aenwu mam takie pytanie masz jakies programy antywirusowe uruchomione lub firewall'a ? A neostrade masz skonfigurowana recznie czy przy pomocy tego programu tpsa ? Ja również posiadam taka sama neostrade co Ty i strona która podałeś wczytuje mi sie z prędkoscia ok 20 - 25 kb/s wiec niema z nią problemów.

aenwu napisał(a):

Program Antywirusowy to Kaspersky Intenret Security 6, a jesli chodzi o skonfigurowanie poąłczenia to uzyłem standardowego kreatora połączen. Tomek1950 mam takie pytanie wprowadzałes jakies zmiany do rejestru poprawiajace wydajnosc protokołu Tcpip jesl itak to podaj mi je bo już nie wiem czy mam jakiegos wirusa czy poprostu cos skopałem niechcący

Zajec napisał(a):

@aenwu jeśli masz kilka % użycia przy modemie TPSA to oznacza, że faktycznie nic nie przesyła po cichu danych.

Pozostaje chyba kwestia jakiegoś antywirusa/firewalla.

@Ziggy X: a jak wygląda sprawa, gdy otworzysz stronkę przez podanie IP? Spróbuj:
http://66.249.93.104/
http://212.77.100.101/
http://213.180.130.200/
http://193.69.116.18/

aenwu napisał(a):

Originally posted by Zajec:

Pozostaje chyba kwestia jakiegoś antywirusa/firewalla.



Napisałem używam Kasperskyego on jeszcze przedwczoraj nic nie powodował zadnych lagów stron niewiem juz co jest grane te Dnsy Tpsy są wiecznie zapchane sad i jednemu strona wczytuje się dobrze drugiemu zle

Ziggy X napisał(a):

Originally posted by Zajec:

@Ziggy X: a jak wygląda sprawa, gdy otworzysz stronkę przez podanie IP? Spróbuj:http://66.249.93.104/http://212.77.100.101/http://213.180.130.200/http://193.69.116.18/


te co podałeś wskakują (przynajmniej teraz) praktycznie natychmiast, ale np ta: http://browse.deviantart.com/customization/skins/windows/cursorxp/?order=5 to średnio dopiero po 5-10 sekundach zaczyna się ładować. A wcześniej pisze: łączenie z... oraz wysyłanie żądania... sad

aenwu napisał(a):

Zajec jak sprawdzic adres Ip tej storny needforspeed.pl i po ip sprawdzic czy sie dobze wczytuje. Strona podna przez Ziggy X wczytuje sie i sie wczytac nie może cos umnie sie zepsuło jakis wirus wpadł albo coś... już nie mam pojęcia sad co jest z tym netem

maciek1302 napisał(a):

mhh ja też tak czasami... mam że otwieram jakąs stronkę i czekam, czekam....wysyłanie żądania... oczekiwanie... i nic się nie dzieje. Czasami zadziała zatrzymanie stronki i ponowne połączenie, a jak nie to otwieram IE i strona normalnie sie otwiera confused Mam łącze 2 mega...

Zajec napisał(a):

Originally posted by maciek1302:

Zajec jak sprawdzic adres Ip tej storny needforspeed.pl

konsola i polecenie:
ping needforspeed.pl

Tomek1950 napisał(a):

A spróbuj odpalić tą stronke przy wyłączonym Kaspersky Internet Security.Ja nie wprowadzalem żadnych dodatkowych wpisów w rejstrze

aenwu napisał(a):

Originally posted by Tomek1950:

A spróbuj odpalić tą stronke przy wyłączonym Kaspersky Internet Security.Ja nie wprowadzalem żadnych dodatkowych wpisów w rejstrze

Wyłączenie Kasperskyego nic nie dało, wnioskuje że przyczyną jest coś innego, tylko co sad


Originally posted by maciek1302:

Czasami zadziała zatrzymanie stronki i ponowne połączenie



Ja mam identycznie klikne zatrzymaj potem odswież i strona wchodzi szybciej, jakby sieci była czymś zawalona i te niskie transfery wczytywania strony srednio 2-3kb/s na onecie mam 7kb/s od czego to zależy od serwera mojego neta zmnienie tą neostrada na coś innego bo to juz przegięcie kumpel miał taksamo zrezygnował ma teraz 512kb/s taniej i szybciej niz u tych złodzieji

Wirone napisał(a):

Ja mam podobny, a wręcz gorszy problem - od wczoraj nie wczytuje mi żadnych stron :|
nie wiem co się stało, z dnia na dzień - działało i już nie działa, a nic nie zmieniałem w ustawieniach.
Nawet instalowałem od nowa (znaczy uzyłem opcji repair) i nic, jedyne co się zmieniło to straciłem moje menu kontekstowe które sobie wyedytowałem :|

I musze śmigać na Mozilli znowu dopóki nie odkryję co i jak...

szyk napisał(a):

Originally posted by Wirone:

od wczoraj nie wczytuje mi żadnych stron :|


Nie wczytuje, tzn. pokazuje się strona z błędem, czy zostaje pusta strona?
Może do pliku urlfilter.ini w profilu wpisałeś jakąś blokującą formułkę (np. poprzez polecenie "Zablokuj zawartość")? Może masz włączony serwer proxy o złym adresie lub porcie (Preferencje->Zaawansowane->Sieć)? Albo może robiłeś coś z firewallem?

Wirone napisał(a):

:O

Miałem wpisane jakieś adresy w ustawieniach proxy mimo że nigdy ich nie wpisywałem :|
dzięki bardzo, tam bym nigdy nie zajrzał gdyby nie Twoja rada smile

już śmiga bigsmile

janbar napisał(a):

Opera pobiera ustawienia proxy z IE.

Pozdrawiam,

janbar.smile)