UserJS: komentarze onetu

w dziale Aplikacje dla Opery
Zajec napisał(a):

Prosiłbym o przetestowanie napisanego przeze mnie skryptu użytkownika: http://zajec.net/test/onetcomm.js na stronach Onetu http://onet.pl/ z komentarzami.

Jego zadanie to dodanie "dalej" przy każdym niedokończonym komentarzu oraz rozwijanie wątku (obrazek plusika).

witobel napisał(a):

Działa bez zastrzeżeń, bardzo sprytne!

Copernick napisał(a):

Originally posted by Zajec:

Prosiłbym o przetestowanie napisanego przeze mnie skryptu użytkownika: http://zajec.net/test/onetcomm.js na stronach Onetu http://onet.pl/ z komentarzami.

Jego zadanie to dodanie "dalej" przy każdym niedokończonym komentarzu oraz rozwijanie wątku (obrazek plusika).


Bardzo dobra robota, działa świetnie. Tylko małe pytanko, czy kliknięcie w minusik nie powinno chować rozwiniętego wątku?
I jeszcze jedna sprawa, czy skrypt swoim działaniem móglby też obejmować wszystkie działy w onecie, np. sport, gospodarka? Bo już w dziale Kultura (jest "dalej" ale niepodświetlony- ciężko go zauważyć) działa ale nie tak dobrze jak WIadomości.

adas napisał(a):

Wow smile Ale ten link dalej jakos słabo się w oczy rzuca (jakaś strzałeczka może?). I jeszcze mógłoby się pojawiać jakieś kręcące się kółko aby było wiadomo, że coś się ściaga.

Zajec napisał(a):

Originally posted by Copernick:

Tylko małe pytanko, czy kliknięcie w minusik nie powinno chować rozwiniętego wątku?

Dla mnie rzeczy intuicyjne nie zawsze są oczywiste ;-) Dodam takie coś.

Originally posted by Copernick:

czy skrypt swoim działaniem móglby też obejmować wszystkie działy w onecie

Jasne. Dopiszę jakiś lepszy warynek niż ten obecny.

Originally posted by adas:

Ale ten link dalej jakos słabo się w oczy rzuca

Szczerze, nie stylowałem go. Jest taki jak reszta linków w danej tabelce. Poszukam w których działach jest niewidoczny i poprawię to w nich.

Originally posted by adas:

I jeszcze mógłoby się pojawiać jakieś kręcące się kółko aby było wiadomo, że coś się ściaga.

Nice :-) Masz może jakąś ikonkę pod ręką?

d.i.z. napisał(a):

Originally posted by Zajec:

Nice :-) Masz może jakąś ikonkę pod ręką?


http://ajaxload.info/

Zajec napisał(a):

Originally posted by d.i.z.:

http://ajaxload.info/


Dzięki :-) Co powiecie na to: link?? :-)

Charon napisał(a):

Świetna sprawa.
Bardzo przydatne i co najważniejsze - działa.
Dzięki.

Zajec napisał(a):

Pod ten sam adres wrzuciłem nowszą wersje. Jak teraz się sprawuje wg was?

Opublikować i reklamować planję ten skrypt po wydaniu Opery 9.10, kiedy będę miał pewność, że przerzucenie kogoś pod adres "#" nie będzie problematyczne.

adas napisał(a):

Originally posted by Zajec:

Opublikować i reklamować planję ten skrypt po wydaniu Opery 9.10, kiedy będę miał pewność, że przerzucenie kogoś pod adres "#" nie będzie problematyczne.


A teraz jest problematyczne? Ja bym reklamował już smile

Zajec napisał(a):

Build 466:

Prevented page reload when navigating to "#"

adas napisał(a):

Originally posted by Zajec:

Build 466:Prevented page reload when navigating to "#"


A co to zmienia? Bo ja mam teraz 9.02 (434) i działa onetowa strona dobrze ze skryptem? czym to sie miało niby objawiać?

adas napisał(a):

I jeszcze jedno: ja bym wolał taką → strzałeczke... chyba... Albo jakoś inną (teraz to za bardzo się w oczy rzuca wink )

Copernick napisał(a):

Originally posted by Zajec:

Build 466:

Prevented page reload when navigating to "#"


Wersja 9.10 prev.8643 niestety zwijanie powrotne nie działa, a nie znam angielskiego by wywnioskować czy czasami o tym ten błąd nie mówi? bigsmile
A dokładnie rzecz ujmując wątek zostaje zwinięty ale po chwili znowu się rozwija bez żadnej ingerencji.

adas napisał(a):

Originally posted by Copernick:

Wersja 9.10 prev.8643 niestety zwijanie powrotne nie działa, a nie znam angielskiego by wywnioskować czy czasami o tym ten błąd nie mówi?


A to u mnie też zwijanie powrotne nie działa wink Ale to chyba nie jest za wielki argument aby tego nie reklamować wink Jeżeli to to...

d.i.z. napisał(a):

Mimo, że nie odwiedzam za często onetu a już tym bardziej nie czytam tych osławionych "onetowych" komentarzy to muszę przyznać, że skrypcik bardzo fajny.

Tylko może zastosuj dyrektywy @include zamiast sprawdzania adresu w samym skrypcie bo w tej chwili konstruktory funkcji uruchamiają się na każdej stronie, nie tylko onetu.
I nie zaszkodziło by wszystkiego wrzucić do jednej anonimowej funkcji żeby ograniczyć możliwość konfliktów ze skryptami onetu.

Copernick napisał(a):

Originally posted by adas:

Originally posted by Copernick:

Wersja 9.10 prev.8643 niestety zwijanie powrotne nie działa, a nie znam angielskiego by wywnioskować czy czasami o tym ten błąd nie mówi?


A to u mnie też zwijanie powrotne nie działa wink Ale to chyba nie jest za wielki argument aby tego nie reklamować wink Jeżeli to to...


Nie no zareklamować można bigsmile i nawet jak najbardziej trzeba. Może troszkę na wyrost to zgłosiłem bo przecież "+" nie zmienia się na "-", czyli w praktyce nie podlega zwijaniu.

Zajec napisał(a):

W mojej Operce zmienia się :-) I zwija się ;-) Zaraz sprawdzę w weekly.

@adas zmienie na taką... Myślisz, że kolor żółty będzie delikatniejszy, ale jednocześnie nadal wyróżniający się?

Zajec napisał(a):

Kurcze, nie wiem czemu nie zmienia się wam + na - i nie służy po tym do zwijania :-|

Jak wygląda w ogóle u was proces rozwijania? Teoretycznie powinno być:

1) Czekamy na załadowanie strony
2) Klikamy na zmodyfikowany przez skrypt plusik
3) Plus zmienia się na animowany gif
(...)
4) Pojawiają się komentarze wątku w obramowaniu od lewej i dołu
5) Animowany gif zmienia się na minus
6) Klikamy na minus
7) Obramowanie znika i komentarze wątku. Minus zmienia się na plus

Copernick napisał(a):

Originally posted by Zajec:

Kurcze, nie wiem czemu nie zmienia się wam + na - i nie służy po tym do zwijania :-|

Jak wygląda w ogóle u was proces rozwijania? Teoretycznie powinno być:

1) Czekamy na załadowanie strony
2) Klikamy na zmodyfikowany przez skrypt plusik
3) Plus zmienia się na animowany gif
(...)
4) Pojawiają się komentarze wątku w obramowaniu od lewej i dołu
5) Animowany gif zmienia się na minus
6) Klikamy na minus
7) Obramowanie znika i komentarze wątku. Minus zmienia się na plus


Zajec przepraszam za całe zamieszanie, nie odinstalowałem poprzedniego skryptu, zainstalowałem nowy. Widocznie zaczęły się ze sobą gryźć.
Wszystko działa ok, rozwijanie i zwijanie także "-" też jest. smile

Copernick napisał(a):

czy skrypt swoim działaniem móglby też obejmować wszystkie działy w onecie
Jasne. Dopiszę jakiś lepszy warynek niż ten obecny.



Czy w tym nowym skrypcie dopisywałeś nowe warunki? Niestety nie wszystkie działy obejmuje skrypt.

Zajec napisał(a):

Jakich nie?

Copernick napisał(a):

Originally posted by Zajec:

Jakich nie?


U mnie działaniu skryptu, nie poddają się działy : Gospodarka, Sport, Gry.
Działa: Wiadomości, Kultura.

andyas napisał(a):

Witam! Świetny skryt. Niestey zwijanie u mnie nie działa. Po rozwinięciu komentarza, animowany gif znika i nie ma w co kliknąć...

lukjan napisał(a):

witam

a jak do wp? wiadomosci, gry, itd.

malsumis napisał(a):

Skrypt świetny.

Troszkę go wyedytowałem, żeby się ładował również na innych serwisach niż domyślne.

W tej chwili skrypt nie działa tylko na komentarzach do sportu, a przynajmniej tyle zauważyłem. Gry.onet.pl i biznes.onet.pl działaja.

Copernick napisał(a):

Originally posted by malsumis:

Skrypt świetny.

Troszkę go wyedytowałem, żeby się ładował również na innych serwisach niż domyślne.

W tej chwili skrypt nie działa tylko na komentarzach do sportu, a przynajmniej tyle zauważyłem. Gry.onet.pl i biznes.onet.pl działaja.


Możesz zapodać wyedytowaną wersję, myślę że autor nie będzie miał nic przeciwko temu?

Zajec napisał(a):

Nie roszczę sobie absolutnie żadnych praw do tego skrytu i kazdy może go sobie przecież zmieniać i publikować :-)

Mimo wszystko, proponuję malsumis żebyś wysłał mi poprawioną wersję na maila. Zrobię wtedy update tej na moim serwerze i nie będziemy niepotrzebnie robić dwóch osobnych.

Copernick napisał(a):

Originally posted by Zajec:

Nie roszczę sobie absolutnie żadnych praw do tego skrytu i kazdy może go sobie przecież zmieniać i publikować :-)

Mimo wszystko, proponuję malsumis żebyś wysłał mi poprawioną wersję na maila. Zrobię wtedy update tej na moim serwerze i nie będziemy niepotrzebnie robić dwóch osobnych.


Jeszcze znalazłem błąd w skrypcie polegający na tym, że gdy jest więcej niż 50 komentarzy (tyle naliczyłem na piechotę) to te wcześniejsze nie są nam pokazywane. Jeśli klikniesz na link normalnie tak jak do tej pory to wszystko jest ok, widać wszystkie posty, podzielone na pod strony. Jeśli już zdasz te koła to zerknij jeszcze na tą "przypadłość".
Pozdr. i połamania długopisów.

Zajec napisał(a):

Nie wziąłem pod uwagę, że wątki z ilością komentarzy > 50 są dzielone na strony. Pomyślę co z tym zrobić.

Copernick napisał(a):

Originally posted by Zajec:

Nie wziąłem pod uwagę, że wątki z ilością komentarzy > 50 są dzielone na strony. Pomyślę co z tym zrobić.


Te 50 podaję tak na "oko", tyle zdaję się naliczyłem. Być może jest to inna liczba komentarzy, do sprawdzenia i potwierdzenia dla spostrzegawczych, zapraszam do pomocy w liczeniu. whistle

Zajec napisał(a):

Obejdzie się, znam problem tylko muszę go teraz rozwiązać ;-)

janbar napisał(a):

W czym ten kod gifa jest zapisany? Znaczy jak zakodowany? wink

Pozdrawiam,

janbar.smile)

adas napisał(a):

Originally posted by janbar:

W czym ten kod gifa jest zapisany? Znaczy jak zakodowany?


http://software.hixie.ch/utilities/cgi/data/data

szyk napisał(a):

Originally posted by adas:

http://software.hixie.ch/utilities/cgi/data/data


Fajniejsze wydaje mi się to: http://www.scalora.org/projects/uriencoder/ . smile

d.i.z. napisał(a):

Originally posted by malsumis:

Troszkę go wyedytowałem, żeby się ładował również na innych serwisach niż domyślne.


Dodałeś tylko sprawdzanie hosta czy trzeba było coś więcej namieszać? Jeżeli trzeba było robić jakieś większe zmiany to załącz poprawioną wersję.

Zajec napisał(a):

Pod tym samym linkiem co wcześniej jest wersja 0.75.

Nadal nie działają komentarze sportu oraz kilkustronne wątki.

d.i.z. napisał(a):

Troche brzydko wygląda ikonka ładowania na ciemnym tle. Zdaje się, że ajaxload ma możliwość stworzenia prezroczystego tła (chociaż jak kiedyś sprawdzałem to ikonka nie miała ładnej alpha przezroczystości...)

golew napisał(a):

A co ze sportem? Są na to jakieś szanse? Jeśli tak to bardzo ładnie proszę angel

symeon napisał(a):

sorki za trucie głowy starą wersją operki ale nie działa na 8.54, a ja jej jeszcze używam smile

Zajec napisał(a):

Originally posted by golew:

A co ze sportem? Są na to jakieś szanse? Jeśli tak to bardzo ładnie proszę angel

Są, jak wrócę do poznańskiego domu i usiądę nad tym :-)


Originally posted by symeon:

sorki za trucie głowy starą wersją operki ale nie działa na 8.54, a ja jej jeszcze używam smile

Ona miała chyba jakąś kulawą obsługę XMLHttpRequest. Szczerze to już z obecną Operą 9.x miałem kilka kłopotów, nie planuję raczej supportu dla starszych wersji.

IGI2 napisał(a):

Ej Zajec jak już w tym temacie jesteśmy... to mam pytanie odnoścnie js'ów... bo mam takie skrypty.js :

[URLhttp://img357.imageshack.us/img357/5495/jsax7.png[/URL]

I czy któryś z nich blokuje mi funkcje : "Javascript:ShowHide('qr_open','qr_closed');"

Taki kod javascript jest stosowany do szybkiej odpowiedzi na forach w systemie Invision Power Board... I od jakiegoś czasu (chyba od instalacji jakiegoś js'a) przestało mi to działac.. ?

Zajec napisał(a):

Może, jeśli któryś jest źle napisany. Przenieś wszystkie pliki do innego katalogu i odśwież stronę na forum. Jeśli pomogło to przenoś po kolei każdy skrypt z powrotem do swojego C:\Program Files\Opera\js\ i sprawdź, który będzie tym kłopotliwym.

IGI2 napisał(a):

A bez tego przenoszenia... to nie wiesz, który jest zły... bigsmile

Dobra to sobie po przenosze :>

IGI2 napisał(a):

Wiesz co... nic, nawet po przeniesieniu wszystkich. Obsługę Javascript (i Java też p) mam włączoną. I dalej nic, ten przycisk po prostu TYLKO w Operze nie działa ??

adas napisał(a):

Ja bym jeszcze rzucił pomysłem na rozwijanie konentarzy na onetowych blogach wink

lukjan napisał(a):

ja tez bym dodal rozwijanie komentarzy, ale na blogach w wp smile

edit:
prosze zrobic tez taki skrypt dla wp. z gory dzieki.

IGI2 napisał(a):

To może osoby robiące skrypty na tym forum powinny je zacząć sprzedawać, bo tyle żądań bigsmile nie mówie że mi się nie przydadzą ale patrząc z perspektywy osób piszących te skrypty to wiele roboty bigsmile

Zajec napisał(a):

Originally posted by IGI2:

To może osoby robiące skrypty na tym forum powinny je zacząć sprzedawać, bo tyle żądań bigsmile nie mówie że mi się nie przydadzą ale patrząc z perspektywy osób piszących te skrypty to wiele roboty bigsmile


Mi starczy rosnąca od tego popularność Operki :-)

Copernick napisał(a):

Originally posted by Zajec:

Originally posted by IGI2:

To może osoby robiące skrypty na tym forum powinny je zacząć sprzedawać, bo tyle żądań bigsmile nie mówie że mi się nie przydadzą ale patrząc z perspektywy osób piszących te skrypty to wiele roboty bigsmile


Mi starczy rosnąca od tego popularność Operki :-)


A jak z dalszymi pracami poprawiającymi skuteczność tego skryptu, czy aby może już na ukończeniu? Czego sobie i innym użytkownikom Twoich skryptów życzę. bigsmile

Zajec napisał(a):

Ten tydzień zapowiada się wolniejszym, posiedzę nad tym.

lukjan napisał(a):

co zrobic, zeby ten skrypt dzialal na wp, i innych stronach?

Zajec napisał(a):

Originally posted by lukjan:

co zrobic, zeby ten skrypt dzialal na wp, i innych stronach?


Dodać mu taką funkcjonalność i pochwalić się na forum tym osiągnięciem.

lukjan napisał(a):

Originally posted by Zajec:

Originally posted by lukjan:

co zrobic, zeby ten skrypt dzialal na wp, i innych stronach?


Dodać mu taką funkcjonalność i pochwalić się na forum tym osiągnięciem.


nie umiem sad nie znam js sad

golew napisał(a):

Zajec - a czy dałoby się zrobić skrypt podobny do tego, który pozwalałby pokazywać więcej pociągów w rozkładzie PKP (klikanie we wcześniej/później?
rozkład.png

dobweb napisał(a):

Skrypcik rewelacja. Dzięki.

Może da sie dołączyć www.tvn24.pl to też onet.

A może zrobił byś coś takiego dla forum gazeta.pl.

Copernick napisał(a):

Originally posted by Copernick:

...
A jak z dalszymi pracami poprawiającymi skuteczność tego skryptu, czy aby może już na ukończeniu? Czego sobie i innym użytkownikom Twoich skryptów życzę. bigsmile


Pozwolę się przypomnieć bo jakoś ucichła sprawa rozszerzenia funkcjonalności forum Onetu, jest coś na rzeczy?

Zajec napisał(a):

Skupiłem się na innych, okrytych jeszcze tajemnicą skryptach :-)

Miałem nadzieję, że do 9.10 jeszcze kawałek czasu minie i zdążą zaimplementować jedno-klikową instalację UserJS. Szkoda, że tego nie zrobili :-|

Copernick napisał(a):

Originally posted by Zajec:

Skupiłem się na innych, okrytych jeszcze tajemnicą skryptach :-)

Miałem nadzieję, że do 9.10 jeszcze kawałek czasu minie i zdążą zaimplementować jedno-klikową instalację UserJS. Szkoda, że tego nie zrobili :-|


A takie pytanie z pogranicza faktów i mitów bigsmile czy w skrypcie js można przemycić szkodliwe dla usera działania w stylu, np. kradzież numerów kart, haseł itp. Pytam jako zupełny laik?

Zajec napisał(a):

Można, jeśli użytkownik ściągnie skrypt działający np. w domenie jego banku i dodatkowo włączy (wyłączone domyślnie) działanie UserJS na https.

Copernick napisał(a):

Originally posted by Zajec:

Można, jeśli użytkownik ściągnie skrypt działający np. w domenie jego banku i dodatkowo włączy (wyłączone domyślnie) działanie UserJS na https.


Właśnie taki wątek przeczytany ranem, dotyczący działania userjs na stronach https skłonił mnie do napisania postu. smile A wracając do rzeczy w sprawie "przyrzeczonych" usprawnień na Onecie, w odpowiednim czasie, trzymam za słowo. smile

Zajec napisał(a):

Myślisz, że jak się napisze instrukcje:

- Zainstaluj Operkę z http://opera.com/
- Stwórz katalog "userjs" na swoim dysku
- Wejdź do: Narzędzia → Preferencje → Zaawansowane → Zawartość → Opcje JavaScript → Wybierz
- Wskaż stworzony katalog "userjs" i kliknij "OK".
- Ściągnij mój plik onetcomm.js do swojego katalogu "userjs"

to będzie się ludziom chciało w takie coś bawić?

Copernick napisał(a):

Originally posted by Zajec:

Myślisz, że jak się napisze instrukcje:

- Zainstaluj Operkę z http://opera.com/
- Stwórz katalog "userjs" na swoim dysku
- Wejdź do: Narzędzia → Preferencje → Zaawansowane → Zawartość → Opcje JavaScript → Wybierz
- Wskaż stworzony katalog "userjs" i kliknij "OK".
- Ściągnij mój plik onetcomm.js do swojego katalogu "userjs"

to będzie się ludziom chciało w takie coś bawić?


Pewnie, że większości nie będzie się chciało, ja sam unikałem tego jak ognia, dopiero ten skrypt z Onetu mnie jakoś zachęcił, poświęciłem się, przeprowadziłem "instalację" (cały ten proces) a potem już samo poszło. A twój pomysł jak widać po +1 poparłem, jedno-klikową instalację userjs. smile

lukjan napisał(a):

prosze zrobic na innych portalach.

Zajec napisał(a):

Originally posted by lukjan:

prosze zrobic na innych portalach.


Jakby to była najważniejsza z moich rzeczy do zrobienia, albo by mi ktoś za to płacił to bym zrobił.

Na razie zajmuję się czymś innym.

lukjan napisał(a):

aha

IGI2 napisał(a):

Originally posted by Zajec:

Na razie zajmuję się czymś innym.



A można wiedzieć czym :>

Zajec napisał(a):

Jak głupiec wierzę, że dodadzą nam menadżera UserJS, aby każdy zwykły user mógł sobie skrypciki instalować.

Tworzę więc skrypty dla innych serwisów, które jak mam nadzieję mogłby podnieść popularność Opery.

adas napisał(a):

Originally posted by Zajec:

Tworzę więc skrypty dla innych serwisów, które jak mam nadzieję mogłby podnieść popularność Opery.


A coś więcej? wink Jakie serwisy, jakie zaawansowanie itp... wink

Zajec napisał(a):

Raczej proste rzeczy. Dodanie pola szybkiej odpowiedzi na forum, zrobienie tekstowych linków klikalnymi, odliczanie czasu do jakiegoś wydarzenia na żywo.

Bardzo fajnie (imo) upiększyłem też swój widżet dla Allegro. Jak skończę prace to opublikuję :-)

adas napisał(a):

A może by tak poprosić aby na my.opera.com obok skórek, menu pojawiła się możliwość przesyłanie skryptów? Nie pomogłoby to ich popularyzacji?

Zajec napisał(a):

Na pewno, ktoś wspomniał o tym w moim temacie odnośnie instalacji UserJS. A co dalej, niestety nie wiadomo. Probiłem developerów o jakiś głos w tej sprawie, ale nikomu chyba nie wolno się odedzwać.

c1201298 napisał(a):

no ładne cacko, fiu fiu fiu star

owocnej pracy!

bwisnio napisał(a):

Hmmm, skrypt jest b. fajny, jedno małe pytanko, czy dałoby się zmienić gif'a na takiego samego ale z przezroczystym tłem?
Zdrówka!

Zajec napisał(a):

Właśnie nie potrafię takiego wygenerować za pomocą strony którą podał d.i.z. - jeśli komuś by się to udało z chęcią to zaimplementuję.

d.i.z. napisał(a):

Generować to się generował jak ostatnio sprawdzałem ale wyglądał dość ochydnie na ciemnych tłach bo nie miał alpha przezroczystości.

olesio napisał(a):

Zajec: fajny skrypt, ale czy jest mozliwosc zrobienia takiej wersji,
ktora rozwijala by wszystkie komentarze bez klikania na "Dalej"? sad

Zajec napisał(a):

Muszę przetestować, czy Opera nie zapcha się otwierając w jednej chwili dużą ilość połączeń. Jak się zapcha to będę musiał niestety zrobić kolejkowanie.

bwisnio napisał(a):

Originally posted by Zajec:

Właśnie nie potrafię takiego wygenerować za pomocą strony którą podał d.i.z. - jeśli komuś by się to udało z chęcią to zaimplementuję.


Jako że nie orientuję się zupełnie w pisaniu js pytanie :
A nie dałoby się dołączyć pliku obrazka do pliku .js albo wrzucić go sobie na serwer?
Bo rozumiem że aktualnie jest on 'zakodowany' w pliku js?
Pozdrawiam

Copernick napisał(a):

Originally posted by Zajec:

Muszę przetestować, czy Opera nie zapcha się otwierając w jednej chwili dużą ilość połączeń. Jak się zapcha to będę musiał niestety zrobić kolejkowanie.


A jak tam skrypt dla innych działów na Onecie, czy już jest może aktywna ta część skryptu. No i oczywiście co z postami powyżej 50 odpowiedzi na post? Czy też działa. Może coś do tej pory przeoczyłem?

Zajec napisał(a):

Przysięgam, że chciałem w ten tydzień popracować trochę nad skryptem, ale okazało się że developerską wersję zostawiłem w Poznaniu. I tym sposobem znowu nic nie poprawiam mając trochę czasu ;-)

P.S.
Poznań - studia
Włocławek - dom

Copernick napisał(a):

Originally posted by Zajec:

Przysięgam, że chciałem w ten tydzień popracować trochę nad skryptem, ale okazało się że developerską wersję zostawiłem w Poznaniu. I tym sposobem znowu nic nie poprawiam mając trochę czasu ;-)

P.S.
Poznań - studia
Włocławek - dom


Zatem czekamy cry cierpliwie knight ninja chef

d.i.z. napisał(a):

Originally posted by bwisnio:

A nie dałoby się dołączyć pliku obrazka do pliku .js albo wrzucić go sobie na serwer?


Da się tylko trzeba taki obrazek najpierw mieć. Chodzi o taki, który będzie wykorzystywał alpha-przezroczytość. Zrobienie czegoś takiego przez kogoś w temacie to pewnie max pół godziny.

Medium napisał(a):

Originally posted by Zajec:

Dodanie pola szybkiej odpowiedzi na forum,


http://my.opera.com/Lex1/blog/button To trochę coś innego, ale z szerokiego zakresu...

Skusiłam się na Twój skrypt onetowy. Znalazłam wstrząsający artykuł, a komentarzy było sporo. Przy tego typu artykułach właśnie w komentarzach czasem potrafi paść większa prawda, niż w samym artykule, który z zasady jest for sale. Trzeba ją tylko „wyłuskać z plew”...

I fajnie skrypcik działa smile
Nie wiem, czemu ludziska narzekają na tego „robaczka”...

Zmieniłabym co innego: dla płynności czytania rozwijanie pojedyńczej wypowiedzi uaktywniłabym nie “onclick“ czerwone strzałki, a “onmouseover“ (tak to się chyba mniej więcej nazywa...?).
Podtopik, czyli drzewko z krzyżykiem może pozostać pod zwykłym kliknięciem, ale implementacja rozwijania na bieżaco - jeśli tylko możliwa - ominie problem ewentualnego, jak pisałeś, zapchania Opery.

lukjan napisał(a):

w ktorym miejscu musze zmienic, aby zdzialo w wp?

Zajec napisał(a):

Originally posted by lukjan:

w ktorym miejscu musze zmienic, aby zdzialo w wp?


W całym. Musisz napisać skrypt od nowa, tak aby działa na wp.

lukjan napisał(a):

Originally posted by Zajec:

Originally posted by lukjan:

w ktorym miejscu musze zmienic, aby zdzialo w wp?


W całym. Musisz napisać skrypt od nowa, tak aby działa na wp.


uuuuuuuuuuuuu, szkoda.

vril napisał(a):

Wszystko ładnie pięknie, ale akurat czemu nie działa przy komentarzach sportowych ?? Próbowałem 'na logikę' dodać wpis: location.hostname.indexOf('sport.onet.pl')!=-1 (kompletnie się nie znam na tym, ale na chłopski rozum powinno zadziałać) i nic z tego. Jakieś pomysły ?

Zajec napisał(a):

Komentarze Onetowe są jako jedyne inaczej zbudowane w HTMLu, z tego względu standardowy sposób ich pobierania nie zadziała na nie.

vril napisał(a):

Troszkę zamieszałem, ale wpadłem na coś. Wcześniej napisałem, że dodanie nowego wpisu nie działa. Jednak przed chwilą zrobiłem inny 'trick' i... zadziałało. Po prostu zamieniłem wpis 'slub.onet.pl' na 'sport.onet.pl'.

Następnie, wiedziony ciekawością, postanowiłem dodać jeszcze jeden wpis 'gotowanie.onet.pl' - efekt nie działał skrypt. Nie mniej jednak powtórzyłem 'trick z zamianą (wcześniej usuwając dodatkowy wpis) i 'zdrowie' podmieniłem na 'gotowanie'. Zadziałało...

Wygląda na to, że jest jakaś ograniczona liczba adresów, które może obsługiwać ten skrypt.

mihalo2 napisał(a):

mi nie działa w sekcji sportowej dałoby się coś z tym zrobić?

mihalo2 napisał(a):

EDIT:

Działa ale tylko przycisk Dalej>> natomiast plusiki są nieaktyne a nie widze innego miejsca na zmienienie działu jak linijka z:

if (location.hostname.indexOf('wiadomosci.onet.pl')!=-1 || location.hostname.indexOf('sport.onet.pl')!=-1 || locat(...)


no i czy jest mozliwe stworzenie skryptu dla fkn.pl - system kmentarzy ten sam smile

maxkonrad napisał(a):

Ten skrypt chyba już nie działa...