Nie otwarte elementy na stronie

w dziale Opera
Andrzej22 napisał(a):

Od wielu lat użytkuję Operę a ostatnio 9.02. Wszystko działa ok. z małymi wyjątkami:
1. Na stronie http://www.eurosport.de/tvschedule_clng1.shtml nie pokazuje się pasek z programem tv.
Wyświetla się on natomiast w wersji 8.52 a także w IE i FF. Widocznie czegoś brakuje, ale nie wiem czego ?
2. Przy próbie ściągnięcia pps-u ze strony www.joemonster.org na stronie pojawia się sieczka-krzaczki.
Co prawda dzięki uprzejmości Yogi97 dowiedziałem się, że można to obejść poprzez zapisanie pliku w folderze docelowym, tym niemniej sprawa pozostaje nadal otwarta.
Będę wdzięczny za wypowiedzi w tej drobnej, aczkolwiej trochę mnie irytującej sprawie.

JaDo napisał(a):

ad.2 Wejdż TUTAJ, kliknij cokolwiek, jeżeli masz w systemie MSOffice lub OpenOffice i ustawione w Operze otwieranie application/vnd.ms-powerpoint za pomocą któregoś z tych programów, to problemu nie ma. Prawda ?.

A na joemonster.org pliczek wysyłany jest jako text/plain[/i], Opera próbuje go otworzyć i stąd te "krzaki".

Najprawdopodobniej tylko "gupi" IE, to "łyka", bo taki K-meleon, zachowuje się dokładnie tak samo jak Opera smile . Napisz do nich.

"ad.3" Gdzie takie piękne grzyby rosną ? wink .

Andrzej22 napisał(a):

Jeśli chodzi o pps-y to wyjaśnia mi sprawę w 100 %
Co do niewyświetlanego paska programu tv na stronie eurosportu.de,com,it,es itd. mała ciekawostka -
eurosport.pl pokazuje ten pasek. Podejrzewam, że tylko dlatego, iż polska strona w porównaniu np. z niemiecką jest cieniutka - jeśli chodzi o zawartość. Ale to tylko moje domniemanie. Napisałem do Opery o tym ale na razie bez odzewu. Będę to drążyć dalej.
Co do grzybów - najpiękniejsze okazy są oczywiście w Puszczy Rzepińskiej !

szyk napisał(a):

Ad 1. Po dodaniu do arkusza stylów (prawy klik na stronie-> Preferencje dla witryny->Wyświetlanie->Mój arkusz stylów) formułki:

#lyr1,#lyr2,#lyr3{z-index:0 !important;}

powinno się dobrze wyświetlać.
Domyślnie ten arkusz stylów w preferencjach dla witryny jest arkuszem globalnym, przeznaczonym dla wszystkich stron, jeśli chcesz, żeby powyższa formułka działała tylko na eurosport.de (np. żeby nie jakiś było konfliktów ze stylami na innych stronach), to powinieneś wskazać w preferencjach dla witryny inny plik jako arkusz stylów.

Andrzej22 napisał(a):

Originally posted by szyk:

Ad 1. Po dodaniu do arkusza stylów (prawy klik na stronie-> Preferencje dla witryny->Wyświetlanie->Mój arkusz stylów) formułki:

#lyr1,#lyr2,#lyr3{z-index:0 !important;}

powinno się dobrze wyświetlać.
Domyślnie ten arkusz stylów w preferencjach dla witryny jest arkuszem globalnym, przeznaczonym dla wszystkich stron, jeśli chcesz, żeby powyższa formułka działała tylko na eurosport.de (np. żeby nie jakiś było konfliktów ze stylami na innych stronach), to powinieneś wskazać w preferencjach dla witryny inny plik jako arkusz stylów.



Niestety wpisanie tej formułki nic nie dało.

Copernick napisał(a):

Originally posted by Andrzej22:

Originally posted by szyk:

Ad 1. Po dodaniu do arkusza stylów (prawy klik na stronie-> Preferencje dla witryny->Wyświetlanie->Mój arkusz stylów) formułki:

#lyr1,#lyr2,#lyr3{z-index:0 !important;}

powinno się dobrze wyświetlać.
Domyślnie ten arkusz stylów w preferencjach dla witryny jest arkuszem globalnym, przeznaczonym dla wszystkich stron, jeśli chcesz, żeby powyższa formułka działała tylko na eurosport.de (np. żeby nie jakiś było konfliktów ze stylami na innych stronach), to powinieneś wskazać w preferencjach dla witryny inny plik jako arkusz stylów.



Niestety wpisanie tej formułki nic nie dało.


Jak to nie dało, teraz jest dopiero idealnie. Przynajmniej u mnie. bigsmile

Andrzej22 napisał(a):

Originally posted by Copernick:

Originally posted by Andrzej22:

Originally posted by szyk:

Ad 1. Po dodaniu do arkusza stylów (prawy klik na stronie-> Preferencje dla witryny->Wyświetlanie->Mój arkusz stylów) formułki:

#lyr1,#lyr2,#lyr3{z-index:0 !important;}

powinno się dobrze wyświetlać.
Domyślnie ten arkusz stylów w preferencjach dla witryny jest arkuszem globalnym, przeznaczonym dla wszystkich stron, jeśli chcesz, żeby powyższa formułka działała tylko na eurosport.de (np. żeby nie jakiś było konfliktów ze stylami na innych stronach), to powinieneś wskazać w preferencjach dla witryny inny plik jako arkusz stylów.



Niestety wpisanie tej formułki nic nie dało.


Jak to nie dało, teraz jest dopiero idealnie. Przynajmniej u mnie. bigsmile




Może popełniam jakiś błąd ? Formułkę należy wpisać czy dopisać w "Moim arkuszu stylu" ?
Pierwotnie wpisane było: C:\Program Files\Opera\styles\user.css Ponoć jest to pusty wpis.

golew napisał(a):

Pierwotnie wpisane było: C:\Program Files\Opera\styles\user.css


Należy wejść w ten plik i go edytować, umieszczając w nim właśnie tę formułkę.

Andrzej22 napisał(a):

Originally posted by golew:

Pierwotnie wpisane było: C:\Program Files\Opera\styles\user.css


Należy wejść w ten plik i go edytować, umieszczając w nim właśnie tę formułkę.


Tak też zrobiłem. I nic

daroc napisał(a):

O ile paietam, trzeba wyłączyć Operę i włączyć jezcze raz?

Andrzej22 napisał(a):

Próbowałem na różne sposoby i nic to nie daje.
Może ja mam inną Operę ?

Copernick napisał(a):

Originally posted by Andrzej22:

Próbowałem na różne sposoby i nic to nie daje.
Może ja mam inną Operę ?


Ja to zrobiłem tak, otworzyłem Notatnik, wkleiłem skrypt, zapisałem pod nazwą eusport.txt, wrzuciłem do katalogu gdzie mam javascripty. Zmieniłem mu rozszerzenie na css. Wszedłem na stronkę prawy klik myszy, wybrałem Preferencje dla witryny - Wyświetlanie - Mój arkusz stylu - wybrałem ścieżkę do pliku. I chyba nawet zresetowałem Operę i rezultat bardzo dobry.
Pozdr.

Andrzej22 napisał(a):

Originally posted by Copernick:

Originally posted by Andrzej22:

Próbowałem na różne sposoby i nic to nie daje.
Może ja mam inną Operę ?


Ja to zrobiłem tak, otworzyłem Notatnik, wkleiłem skrypt, zapisałem pod nazwą eusport.txt, wrzuciłem do katalogu gdzie mam javascripty. Zmieniłem mu rozszerzenie na css. Wszedłem na stronkę prawy klik myszy, wybrałem Preferencje dla witryny - Wyświetlanie - Mój arkusz stylu - wybrałem ścieżkę do pliku. I chyba nawet zresetowałem Operę i rezultat bardzo dobry.
Pozdr.



Dzięki, po "andrzejkach" spróbuję. Cały czas podejrzewałem, że to ma związek z javascriptem. Ja ten pasek z programem widziałem na własne oczy przełączając "tryb wyświetlania strony" z autorskiego na Użytkownika. Co z tego, jak to były tylko same litery.

Andrzej22 napisał(a):

Originally posted by Andrzej22:

Originally posted by Copernick:

Originally posted by Andrzej22:

Próbowałem na różne sposoby i nic to nie daje.
Może ja mam inną Operę ?


Ja to zrobiłem tak, otworzyłem Notatnik, wkleiłem skrypt, zapisałem pod nazwą eusport.txt, wrzuciłem do katalogu gdzie mam javascripty. Zmieniłem mu rozszerzenie na css. Wszedłem na stronkę prawy klik myszy, wybrałem Preferencje dla witryny - Wyświetlanie - Mój arkusz stylu - wybrałem ścieżkę do pliku. I chyba nawet zresetowałem Operę i rezultat bardzo dobry.
Pozdr.



Dzięki, po "andrzejkach" spróbuję. Cały czas podejrzewałem, że to ma związek z javascriptem. Ja ten pasek z programem widziałem na własne oczy przełączając "tryb wyświetlania strony" z autorskiego na Użytkownika. Co z tego, jak to były tylko same litery.



Hurra !!! Udało się i to z pominięciem rozszerzenia .css. Po prostu zapomniałem. Copernick, mój szacuneczek. Jesteś dobry. Serdecznie pozdrawiam