Kasowanie "Historii"

w dziale Opera
camelia napisał(a):

Do tej pory wybierając w Preferencjach opróżnianie pamięci podręcznej, mogłam obserwować, jak po tej operacji znika zawartość "Historii". Teraz muszę "Historię" kasować "ręcznie", to znaczy zaznaczyć wszystkie odnośniki i wybrać "Delete". Czy tak powinno być?

archetwist napisał(a):

Pamięć podręczna to nie historia odwiedzonych adresów. Skorzystaj z Narzędzia - Wyczyść historię przeglądania - Dostosuj.

camelia napisał(a):

Dziękuję, tego narzędzia nie znałam.

Ale to dziwne, że jeszcze kilka dni temu, przy kasowaniu pamięci podręcznej zawartość Historii była także automatycznie kasowana. Przynajmniej u mnie tak było. Zatem kiedy wczoraj zauważyłam, że jest inaczej, to był to dla mnie mały szok ;/

archetwist napisał(a):

Originally posted by camelia:

jeszcze kilka dni temu, przy kasowaniu pamięci podręcznej zawartość Historii była także automatycznie kasowana


Albo to jeden z dziwów "Menedżera serwerów" (tak jak ciasteczka powracające po ich teoretycznym skasowaniu), albo coś Ci się pomieszało smile .