Runtime error... zwariuję

w dziale Strony WWW w Operze
thestarababa napisał(a):

cry
Najpierw dotyczyło to Onetu, potem dołączyła WP a teraz Interia. Nie mogę obejrzeć jakiegokolwiek filmu, bo zamiast niego wyświetla się "Microsoft Visual C++" itd, "abnormal program termination" i ścieżka do Opery exe. I tak: ściągałam jakieś biblioteki do nieszczęsnego C++ i dalej to samo. Przeszukałam całe forum i google i nie znalazłam rozwiązania. Poza tym Opera działa stabilnie. Czy ponowna instalacja opery to jedyne wyjście? MOże mieliście podobny problem i już sobie z nim poradziliście?

quiris napisał(a):

Włącz Operę i klawisz F12 -> Odznacz Włącz obsługę wtyczek. Pożegluj po problematycznych stronach i sprawdź czy się wykłada. Napisz tu o rezultatach doświadczenia.

thestarababa napisał(a):

Dzięki za zainteresowanie. Zrobiłam, co kazałeś i oto efekty:
WP: "Niestety konfiguracja Twojego komputera nie pozwala na odtwarzanie telewizji wp w przeglądarce. Możesz spróbować uruchomić podany adres w programie do odtwarzania wideo obsługującym format WMV: av.asx?wid=8849586&forSrcId=3369" - zresztą po kliknięciu na ten link nic się nie dzieje...
INTERIA - "Aby w pełni korzystać z serwisu Twoja przeglądarka musi obsługiwać Javascript oraz Flash
ONET - zarówno zwiastun filmu jak i np. teledysk nie startuje. Czarne okienko i zero reakcji...
Co zrobić? worried

operetka napisał(a):

Originally posted by thestarababa:

Dzięki za zainteresowanie. Zrobiłam, co kazałeś i oto efekty:
WP: "Niestety konfiguracja Twojego komputera nie pozwala na odtwarzanie telewizji wp w przeglądarce. Możesz spróbować uruchomić podany adres w programie do odtwarzania wideo obsługującym format WMV: av.asx?wid=8849586&forSrcId=3369" - zresztą po kliknięciu na ten link nic się nie dzieje...
INTERIA - "Aby w pełni korzystać z serwisu Twoja przeglądarka musi obsługiwać Javascript oraz Flash
ONET - zarówno zwiastun filmu jak i np. teledysk nie startuje. Czarne okienko i zero reakcji...
Co zrobić? worried


Włącz Java script, zainstaluj Windows Media Player i Windows Player Classic, Flash Player. W Preferencjach Opery(pobieranie) wskaż ścieżkę, żeby te typy plików otwierał WMP lub jeśli to flash to np.Media Player Classic.

thestarababa napisał(a):

Ten cytowany przez Ciebie komunikat pokazywał się gdy wyłączyłam obsługę wtyczek. Normalnie oczywiście mam włączony javascript, zainstalowany WMP i flash player. Nie wiem poza tym, jakie typy plików są ukryte w odtwarzaczach na stronach www. Nie chcę ich pobierać, lecz otworzyć. W preferencjach np. WMA ma otwierać wtyczka do WMP.

quiris napisał(a):

Jeżeli po wyłączeniu wtyczek Opera przestała się zamykać z powodu błędu oznacza, to, że problem tkwi właśnie we wtyczkach i to co Operetka napisała jest prawdziwe. Sugeruję aktualizację:
- wtyczki Flash wg instrukcji: http://operapl.net/przewodnik-instalacja-Flasha/
- instalację nowej wersji Windows Media Playera: http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/download/ (jeśli masz Windows XP to zainstaluj sobie WMP 10, jeśli masz Windows 2000 i starsze to WMP 9)

thestarababa napisał(a):

NIc z tego... Wtyczka Flash (mimo,że ją miałam) zainstalowana na nowo - bez zmmian (jeśli to ona jest odpowiedzialna za gry flashowe na stronach www to działały bez problemu zawsze);
WMP 10 miałam, ale go przeinstalowałam - bez zmian - choć - opera teraz nie pokazuje tego komunikatu, lecz po prostu się wyłącza...
Zmiana w preferencjach dotycząca WMF z "otwórz za pomocą wtyczki Windows Media Player Plug-in Dynamic Link Library" na "otwórz za pomocą i tu scieżka do WMP10" nic nie daje.
Czary?

Barthezdeleted napisał(a):

Wpisz lub kliknij tu: opera:plugins i zobacz czy masz prawidłowe ścieżki albo czy któraś z wtyczek nie jest zdublowana, szczególnie Windows Media Player Plug-in Dynamic Link Library (npdsplay.dll)

thestarababa napisał(a):

Nie jest nic zdublowane. Nie wykryte są tylko te wtyczki:
application/asx -
video/x-ms-asf-plugin -
application/x-mplayer2 -
Reszta ok!
Czy może być to?
acha! Wtyczka npdsplay.dll mam w wersji 3.0.2.629.
I co ja biedna pocznę? Da się oczywiście bez tego żyć, ale...

Czy zainstalowanie Opery "na czysto" pomoże, czy raczej problem jest gdzie indziej? Litości...

PeterCub napisał(a):

Sprawdź tu i tu

thestarababa napisał(a):

Niestety, protokół MMS mam wpisany tak jak trzeba... Coś mi się wydaje, że coś sobie wyczyściłam z systemu... Może macie jakiś inny pomysł? Przepraszam, że nudzę, ale diabli mnie biorą, że nie umiem sobie z tym poradzić.

yikes Mam ciekawostkę. Mam na dysku malutki filmik .mpg próbowałam go odtworzyć w Winampie, jetaudio i BSPlayerze - wszystko w porządku, ale w WMP10 jest głos a nie ma obrazu - czarny ekran - czy to może być to?

PS. Zwiastuny Onetowe na IE (brrr) działają normalnie.
Edit: ale na Wirtualnej nie odtwarza podobnie jak opera...

Macie jeszcze jakiś pomysł?

quiris napisał(a):

Originally posted by thestarababa:

WMP10 jest głos a nie ma obrazu - czarny ekran - czy to może być to?


Skopane kodeki.

Barthezdeleted napisał(a):

Originally posted by quiris:

Skopane kodeki.


Poelcam K-Lite Mega Codec Pack:


...
The pack is able to detect broken codecs and filters on your system, and helps you to removes them.
...

thestarababa napisał(a):

No, niestety... Ściągnęłam K-Lite Mega Codec Pack, zainstalowałam i... dalej to samo.
Tak na stronach onetu i wp jak i przy oglądaniu tego filmiku .mpg, który nadal na WMP10 idzie bez obrazu... Więc jednak kodeki nie...
Nie wiem, co robić. Problem wielki nie jest, ale... dlaczego jest???
Pomóżcie starej babie...