Brak wyswietania niektorych elementow w operze

w dziale Dostosowywanie Opery do własnych potrzeb
Sebcio napisał(a):


Jest sobie np taka strona http://www.marexmarine.co.uk/ ktora w firefoxie wyswietla sie normalnie (znaczy jest obraz z kamerki) w Operze niestety jest tylko puste okno, rozumiem ze jest to zwaizane z brakiem jakiegos skladnika,jesli tak to jak sprawdzic jakiego i czy naprawde musze uzywac 2 roznych przegladarek?
nadmienie ze problem dotyczy jeszszcze inncyhs tron gdzie wyswietlamny jest obraz na zywo

golew napisał(a):

U mnie w ramce wyświetla się napis, że nie można połączyc się ze stroną http://vpn.mmass.co.uk:5410/CgiStart?page=Single&Language=0 i to w dwóch róznych przeglądarkach.

Sebcio napisał(a):

u nie w firefox-ie chodzi idealnie w,operze nie wyswietla sie ale nie ma zadnego napisu
hmm, jak pisalem takie cos jest nie tylko na tej stronie
thx za sprawdzenie

szyk napisał(a):

W konsoli błędów jest:

JavaScript - http://vpn.mmass.co.uk:5410/ViewerFrame?page=Single&Language=0
Inline script thread
Error:
name: ReferenceError
message: Security error: attempted to read protected variable

JaDo napisał(a):

Zmieniłem ID na Fx i coś tam zobaczyłem smile. Połączeniem z tym sajtem jest koszmarne, 1kB/week bigsmile wink.

Originally posted by Sebcio:

dotyczy jeszszcze inncyhs tron gdzie wyswietlamny jest obraz na zywo


Adresy.

edycja - [...] To nie o ID chodzi, coś na łączach, albo sam obrazek jakiś "felerny" jest.

Sebcio napisał(a):

ja tez wpadlem na pomysl zmiany ID i cos tam tez zpbaczylem, mnie natom iast interesuje czemu nie wyswietla mi sie filmik w Operze a w Fx juz tak, brak jakiegos skladnika czy mzoe wtyczki?, z jawa wydaje sie w porzadu chyba

JaDo napisał(a):

Originally posted by Sebcio:

ja tez wpadlem na pomysl zmiany ID i cos tam tez zpbaczylem,


Z ID=Opera też działa, ale idzie opornie.

Originally posted by Sebcio:

mnie natom iast interesuje czemu nie wyswietla mi sie filmik w Operze a w Fx juz tak,


"M jak Miłość" na itvp.pl? bigsmile Mam zgadywać dalej? wink I podaj te adresy do innych obrazków na żywo, prosiłem przecież smile .

Sebcio napisał(a):

http://212.75.108.118:8893/view/index.shtml
tutaj jest njlepprze ze poz mianie preferencji cosa widac ale kiedy strona zostanie odswiezona problem sie pojawia, tak jak by sama zmiana preferencji cos dawala eee nie weim juz jak toi opisac

Sebcio napisał(a):

w fx idzie filmik na zywo, a jak w operze nawet cos soe zaladuje to tylko pojedynczy obrazek ktory nie cche sie odswiezac:(

JaDo napisał(a):

Originally posted by Sebcio:

http://212.75.108.118:8893/view/index.shtml


Aaa, taki filmik wink Na takie coś - http://my.opera.com/JaDo/blog/motion-jpeg-cambozola .

Natomiast ten pierwszy przykład co podałeś, to jakas inna wersja tego Motion Jpeg (nph), i z tą Cambozolą działać nie chce sad .

andol napisał(a):

Originally posted by Sebcio:

Jest sobie np taka strona http://www.marexmarine.co.uk/



Hm… W Operze 9.50 widzę ten filmik. Opera 9.23 pobiera dane z szybkością 25 KB/s, ale nic nie wyświetla.

Sebcio napisał(a):

mam to samo, dane pobiera ale filmik sie nie wyswiela:(
szkoda myslalem ze nie bede musial 2 przegladarek uzywac

JaDo napisał(a):

Originally posted by JaDo:

Natomiast ten pierwszy przykład co podałeś, to jakas inna wersja tego Motion Jpeg (nph), i z tą Cambozolą działać nie chce sad .

Działa, coś wczoraj musiałem robić nie tak. Kod jest taki:

<applet code="com.charliemouse.cambozola.Viewer" archive="cambozola.jar" width="640" height="480">
 <param name="url" value="http://vpn.mmass.co.uk:5410/nphMotionJpeg?Resolution=640x480&Quality=Standard"/>
</applet>

Sebcio napisał(a):

Tylko sie nie msiejscie ani nie bijcie, powiedzcie jak to zanstalowac, ewentualnie odeslijcie do jakiegos faq0a gdzie to jest, to jakis plugin czy wtyczka?

JaDo napisał(a):

1. Ściągasz tego .zipa

cambozola-0.68.zip

2. Rozpakowujesz gdzie chcesz np. do \Program Files (zakładam, że masz windę)

3. Wchodzisz do podkatalogu \dist i tam masz trzy pliki .html, dwa z kamerkami tutaj wymienionymi (Dziedziniec, mmass) i jeden (kamerka) bez określonego parametru value, inaczej - bez adresu kamerki.

Jak klikniesz któryś z tych dwóch, wyskoczy okienko, klikasz Zezwól i jechane.

4. Ten adres kamerki wyciągasz sobie, klikając na obrazku prawym mychy->Właściwości obrazka->Adres. Kopiujesz ten adres i wklejasz pomiędzy dwa cudzysłowy tego value np.

http://kamery.mpi.pl/php/index.php

value="http://82.146.224.245:85/axis-cgi/mjpg/video.cgi?resolution=640x480&dummy=garb"
...i zapisujesz.

Czyli, żeby dodać nową kamerkę, tworzysz plik .html o jakiejś tam nazwie, kopiujesz kod z kamerka.html, wklejasz do tego nowego i wstawiasz adres kamerki. Jaśniej już chyba nie można wink .

dodane - te pliki .html muszą się znajdować w tym podkatalogu \dist

5. Możesz utworzyć sobie w Zakładkach katalog np. pt. "Kamerki" i tam je wszystkie sobie zapakować.

Originally posted by Sebcio:

to jakis plugin czy wtyczka?


Nie, to jest program oparty na Javie, więc żeby działał, trzeba ją mieć zainstalowaną w systemie.

Sebcio napisał(a):

heh, dzieki jestes super, pozdro