Odtwarzanie w Operze 9.26

w dziale Opera
GoLLaB napisał(a):

Mam taki problem, bo wyłączyłem coś (świadomie), ale nie byłem świadomy, że to coś wyłączy, czego bym nie chciał. Mianowicie, czasami jak chcę zrobić podgląd np. jakiegoś dzwonka, czy czegoś, że wciska się przycisk play ( teraz kojarzy mi się ta strona: www.mp3.teledyski.info ), nie działa mi to - nie odtwarza, kumpel z boku ma tę samą wersję i jemu chodzi bez problemów. Wiem, że coś zmieniłem, pytanie tylko co muszę przywrócić, tak, żeby nie przypominać sobie dokładnie wszystkiego, co wyłączyłem...?

JaDo napisał(a):

Originally posted by mp3.teledyski.info:

Do poprawnego działania playera wymagany jest flash i włączona obsługa javascriptu.


F12->Włącz obsługę javascript?

Podałem z kodem, ponieważ nie wiem kiedy i po co, zablokowałem tego diva, i teraz ponad godzinę spędziłem nad tym, żeby dojść co blokuje bigsmile . A wyłączałem user.css, przeładowywałem i inne cuda robiłem.

GoLLaB napisał(a):

Mam włączoną... także to odpada...

Barthezdeleted napisał(a):

Przypadłość o której wspomina GoLLaB występuje również u mnie (tak mi się przynajmniej wydaje). Po wejściu na jakąś stronę z możliwością odsłuchiwania dzwonków: np. http://www.wpaster.pl kliknięcie tam elementu flashowego odpowiedzialnego za odsłuchiwanie dzwonka nic się nie odtwarza, mimo iż po kliknięciu dane są pobierane. Możecie potwierdzić?

Wtyczki takiej w sygnaturce, żadnych dubów. BTW, mam wrażenie że niedawno ktoś zgłaszał podobny problem.. tyle, że nie mogę odnaleźć odpowiedniego tematu worried

JaDo napisał(a):

Originally posted by Barthez:

Możecie potwierdzić?


Wlazłem na http://www.papla.pl/ oraz na http://www.sms-dzwonki.com/ , i u mnie buczy.

Jeśli dane są pobierane, powinieneś mieć w keszu empetrójki. W procesach powiązanych z Operą w trakcie odtwarzania, nie widzę innej wtyczki oprócz NPSWF32.DLL, w kodzie skryptów na stronach jest MIME application/x-shockwave-flash. Ale jeśli kliknę np. http://mp3.teledyski.info/download-aFNaNThwTEhURC8xMjA2OTU2MDA3.mp3 , to odtworzy to wtyka QT.

Jedna z wtyk QT niby potrafi odtwarzać .swf, nie pamiętam która. Jeśli ją masz może dochodzi do jakiegoś konfliktu?

Wczoraj jak "rozbrajałem" blokadę wywaliłem min. wszystkie tempy FP (są w dokuments ant śmietniks) oraz plik settings.sol - usunięcie tego ostatniego, przywróciło kiedyś u mnie flaszkowy dźwięk. Tylko, że nie miałem go wszędzie.

Barthezdeleted napisał(a):

Originally posted by JaDo:

Ale jeśli kliknę np. http://mp3.teledyski.info/download-aFNaNThwTEhURC8xMjA2OTU2MDA3.mp3 , to odtworzy to wtyka QT.


U mnie pokazuje się okno dialogowe pobierania (zresztą tak mam ustawione w preferencjach). Nowsze wtyczki QT powodowały jakieś crashe, poza tym to irytujące gdy po kliknięciu na link do mp3, zamiast ja pobierać Opera zaczyna ją odtwarzać wink

Originally posted by JaDo:

Jedna z wtyk QT niby potrafi odtwarzać .swf, nie pamiętam która. Jeśli ją masz może dochodzi do jakiegoś konfliktu?


Posiedzę jeszcze nad tym, może odinstaluje QT wyczyszczę system i sprawdzę ponownie. Dam jeszcze znać smile

JaDo napisał(a):

Originally posted by Barthez:

Originally posted by JaDo:

Ale jeśli kliknę np. http://mp3.teledyski.info/download-aFNaNThwTEhURC8xMjA2OTU2MDA3.mp3 , to odtworzy to wtyka QT.


U mnie pokazuje się okno dialogowe pobierania (zresztą tak mam ustawione w preferencjach). Nowsze wtyczki QT powodowały jakieś crashe, poza tym to irytujące gdy po kliknięciu na link do mp3, zamiast ja pobierać Opera zaczyna ją odtwarzać wink


Miałem tak do niedawna ustawione, włączam te wtyki od "wielkiego święta" lub jak teraz dla sprawdzenia.

Cały ten soft od japca jest niedorobiony, łącznie z Safari bigsmile. A maki mają tylko ładny dizajn p wink.

Originally posted by Barthez:

Originally posted by JaDo:

Jedna z wtyk QT niby potrafi odtwarzać .swf, nie pamiętam która. Jeśli ją masz może dochodzi do jakiegoś konfliktu?


Posiedzę jeszcze nad tym, może odinstaluje QT wyczyszczę system i sprawdzę ponownie. Dam jeszcze znać smile


Nic innego Ci nie sugerowałem, ponieważ sądzę, że akurat Tobie, nie trzeba chyba wspominać np. o takich rzeczach jak userjs, user.css czy urlfilter.ini wink. U siebie rozwiązałem kłopot dzięki min. trzem innym wersjom O w których działało.

Jeden jedyny raz "zresetowałem" profil, kiedy miałem problem w Pobieraniu z torrentami, i sie naprawiło. Nie namawiam Ciebie do tego, to jest ostateczność.