Skrypt - Dodawanie znaków do adresu strony

w dziale Dostosowywanie Opery do własnych potrzeb
goblin21 napisał(a):

Witajcie

Czy jest jakiś skrypt dzięki któremu mógłbym za pomocą wciśnięcia przycisku na klawiaturze, dodać do adresu strony pewne zdefiniowane przeze mnie znaki.

Konkretnie chodzi o serwis Youtube, oraz o &fmt=6 i &fmt18 dodawane do adresu, w celu wyświetlenia filmu w lepszej jakości.

Dodam iż dla FireFoxa powstał skrypt który dodaje te "tagi" do adresu automatycznie.

Oto screen zrobiony rzeze mnie, ukazujący różnice w jakości filmów. Po lewej z dodanym do adresu &fmt18 , a po prawej w standardowej jakości


Więcej info na stronie: http://www.webhosting.pl/kategorie/internet/2008_03/youtube_i_wideo_wysokiej_rozdzielczosci

woj-tek napisał(a):

Dodaj sobie do zakładek dodatkowy element i jako adres podaj:

javascript:window.location+='&fmt=18';

goblin21 napisał(a):

Dzięki smile

adas napisał(a):

A może jakiś UserJS? wink

Barthezdeleted napisał(a):

Originally posted by adas:

A może jakiś UserJS? wink


...z 'fikuśnym' przełącznikiem Zobacz w wysokiej jakości / Zobacz w standardowej jakości oraz możliwością zdefiniowania w pliku domyślnego trybu whistle p

JaDo napisał(a):

Originally posted by adas:

A może jakiś UserJS? wink


http://my.opera.com/community/forums/topic.dml?id=225345

Trochę nie czaję o czym oni tam dalej rozprawiają:

Originally posted by CauchyS:

"&fmt=18" has stereo audio (115 kbps AAC) and decent quality video (~500 kbps AVC) if available, if not the player will only show the loading symbol i.e. it does not change to normal video automatically.



I wyżej podaje link do artykułu, gdzie jest napisane:

Note: Alternatively you can add &fmt=18 and it will play the high-resolution version when available, otherwise it will play the regular version.



Przeleciałem się po YT i nigdzie nie natrafiłem na problem loading symbol.

adas napisał(a):

A działa to wam na linuksie - czyżby flash nie taki?

Pavel84 napisał(a):

Polecam wyedytować podany wyżej UserJS aby działał również z polskojęzyczną wersją YouTube.
W tym ceku wystarczy w czwartej linijce wstawić symbol gwiazdki zamiast www.

// @include http://*.youtube.com/watch?v*

woj-tek napisał(a):

Na blogu dotyczącym usług google pojawił się ciekawy wpis - metoda na pobieranie plików mp4 z youtube bez potrzeby używania zewnętrznych aplikacji/grzebania w cache. Dostępna jest skryptozakładka oraz UserJS - oba narzędzia dodają w ramce z informacjami o video odnośnik "Download as mp4".

Barthezdeleted napisał(a):

lwiczek, a działa Ci ten skrypt lub przycisk poprawnie? wink

woj-tek napisał(a):

Jasne (wciąż wnikniwie testuję whistle ). Jedyny myk, to albo poczekać aż clip załaduje się do końca, albo w momencie, gdy już cała strona się załaduje i zacznie się buforować video to zatrzymać ładowanie strony w Operze i wtedy pojawi się stosowny odnośnik.

Barthezdeleted napisał(a):

Odgrzewam temat bo nie daje mi spokoju. Próbowałem używać przycisku jak i skryptu z w/w strony. Skrypt nie działa mi wogóle (nawet stosując trik podany przez lwiczka), przycisk działa różnie:

Na http://pl.youtube.com/watch?v=jzpVZlTOjAs&fmt=18 wyświetla się takie coś:


Na http://pl.youtube.com/watch?v=AesId12OKsY&fmt=18 działa już normalnie.

Dodam jeszcze, że testując w/w skrypt pozbyłem się wszystkich innych by wykluczyć jakiś konflikt. Niestety bez powodzenia.

woj-tek napisał(a):

http://i25.tinypic.com/nog2om.png

Jak widać u mnie działa normalnie (skrypt, przycisku się pozbyłem bo tak jest 'automagicznie' xD). Nadmienię tylko, że używam najnowszej tygodniówki (teraz to chyba beta 2 jest).

jayxxx napisał(a):

Znowu u mnie nie dziala zaden z tych skryptow. Opera 9.27.

woj-tek napisał(a):

Sprawdziłem na 9.27 - faktycznie nie działa. Od siebie polecam używanie 9.5 beta 2 - jest stabilna i nie ma wkurzajek (jedynie ostatnio zauważyłem problem z buforowaniem filmów we flash, ale nie przeszkadza to aż tak bardzo...)

Barthezdeleted napisał(a):

U mnie pod 9.50 B2, przycisk działa dobrze. Skrypt nie działa nadal.