Opera 9.26 nie chce się włączyć

w dziale Opera
bercik06 napisał(a):

Witam,
Mam taki problem, że Opera nie chce mi się w ogóle włączyć. Nie pomaga restart kompa, reinstalka Opery ani Updaty. Nie wiem, gdzie może leżeć przyczyna, ale zanim zaczęła mi padać, to nagle straciłem połączenie z siecią (tzn. chwilowy brak prądu) i od tamtej pory zaczęło mi wyskakiwać okienko z błędem, jak próbowałem włączyć Operę. Nadmienię, że w momencie wyłączenia kompa Opera była włączona. Czy ktoś wie, co mogę zrobić, żeby zaczęło z powrotem działać?

Barthezdeleted napisał(a):

Może stało się coś z dyskiem?
Najlepiej będzie jak je (dyski p ) przeskanujesz smile http://www.tweaks.pl/czytaj,usuwanie_bledow_na_dysku_-_chkdsk,114.html

bercik06 napisał(a):

Nie pomogło. Zrobiłem chkdsk C:/F i po przeskanowaniu coś tam system pozmieniał w systemie plików, ale Opera ciągle nie chce się odpalić.

Zaufany napisał(a):

Sprawdź, jak działa Opera na czystym profilu. Zaloguj się na konto, na którym jeszcze nie włączałeś Opery. Względnie załóż nowe.

bercik06 napisał(a):

Już coś mamy: założyłem nowe konto administratora i zainstalowałem Operkę 9.26, która śmigała bez większych problemów. Na moim koncie Opera ciągle nie chce się uruchomić.

Barthezdeleted napisał(a):

Na swoim 'starym' koncie zlokalizuj profil Opery, przeważnie znajduję się on w C:\Documents & Settings w ukrytym katalogu Dane Aplikacji (Application Data) Opera profile. Tam znajdź plik opera6.ini i przenieś go (nie kopiuj, tylko przenieś smile ) w jakieś inne miejsce np.: pulpit. Potem włącz Opere przypisaną do tego profilu. Powinna odbudować plik konfiguracyjny. To najłagodniejsza z brutalnych metod smile

bercik06 napisał(a):

Niestety nie pomogło.

Originally posted by Barthez:

To najłagodniejsza z brutalnych metod



Może wyciągnijmy cięższe działa??

Barthezdeleted napisał(a):

Originally posted by bercik06:

Może wyciągnijmy cięższe działa??


Nie. Zostawimy cię tu gdzie jesteś, diabolicznie zanosząc się śmiechem nad Twoim mizernym losem w jakim się znalazłeś. Potem zaś umieścimy tu zdjęcia i filmiki z naszych działających przeglądarek żeby Cie dodatkowo wnerwić p

A tak poważnie to sprawdź to http://my.opera.com/polski/forums/findpost.pl?id=2548362

bercik06 napisał(a):

Tym razem pomogło i udaje mi się odpalić Operkę. Zrobiłem to, co pisał Ryszard w tamtym poście: odnalazłem katalog "Profile" i dodałem jakiś przedrostek, a Opera wystartowała. Następnie ręcznie sprawdzałem, który plik się kopał i był to "vlink4". Jakby ktoś kiedyś miał podobny problem, to niech spróbuje od usunięcia/przeniesienia właśnie tego pliku.

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

golew napisał(a):

Niekoniecznie niech zaczyna od tego - to plik z odwiedzonymi linkami, trudno powiedzieć dlaczego akurat u CIebie ten plik się sypnął, może jakiś bąd przy zapisie na dysk.

Barthezdeleted napisał(a):

hehz, lubie jak wszystko idzie zgodnie z planem up wink