Problem z otwieraniem niektórych okien

w dziale Dostosowywanie Opery do własnych potrzeb
kendi76 napisał(a):

Witam serdecznie Mam maly problem z otwieraniem niektórych okien dodam, że mam zainstalowany najnowszy Adobe Flash Player 10.0.45.2, jednak dalej nie mogę otworzyć okien... Może gdzieś indziej trzeba to włączyć... Prosze o szybką odpowiedź... Z góry dziękuję...

zielak007 napisał(a):

Opisz problem dokładnie. Załącz zrzut ekranu. Podaj linki do stron, na których nie działa. Jaka wersja Opery i jaki system operacyjny?

kendi76 napisał(a):

Opera 1010, vista Home Premium, na ekranie powinno pokazac się procentowe otwieranie strony lecz tego nie ma dodam tylko że na Mozilli wszystko działa ok... Nie wiem dokładnie jak zrobic zrzut ekranu(tu proszę o pomoc)... To jest link do strony o którą dokładnie mi chodzi http://chocolissimo.pl/do/choco/chocotelegramConfigurator?ctSymbol=g_CT14

zielak007 napisał(a):

Zrzut ekranu zrobisz naciskając klawisz PrintScreen, następnie uruchom Painta, Ctrl + V i zapisz jako PNG. Potem pisząc post możesz dodać ten plik wybierając Wyślij plik lub wrzucić go na jakiś zewnętrzny serwer.

Naciśnij F12 i sprawdź czy masz zaznaczone Włącz obsługę wtyczek lub czy klikając PPM na tamtej stronie i wybierając Preferencje dla witryny w karcie Zawartość również jest to zaznaczone. Jeśli jest, to zobacz czy odinstalowanie i ponowna instalacja Flasha coś da. Jeśli nie, to dodaj zrzut ekranu i pokaż jak to wygląda.

kendi76 napisał(a):

Zrobiłem wszystko tak jak napisałeś... Wtyczki są pozaznaczane odinstalowałem flasha i zainstalowałem ponownie nic sie nie zmieniło...niestety nie zrobię tego zrzutu... Wyświetla komunikat: Wysłanie pliku nie powiodło się...Może dlatego że mam nieaktywny outlok...
Dodam tylko, że w górnym lewym rogu pojawia się prostokąt a w nim Get adobe flash player...

Medium napisał(a):

Originally posted by kendi76:

Wyświetla komunikat: Wysłanie pliku nie powiodło się...Może dlatego że mam nieaktywny outlok...


doh Nie o to chodzi!!! Nie pocztą!!!
Zrób tak:

Możesz dodać jeszcze swój komentarz i wysyłasz post.
Plik ląduje na Twoim koncie w my.opera.com
http://my.opera.com/kendi76/files/

zielak007 napisał(a):

Originally posted by kendi76:

Dodam tylko, że w górnym lewym rogu pojawia się prostokąt a w nim Get adobe flash player

Mam tak samo, gdy jest wyłączona obsługa wtyczek. A czy na innych stronach działa flash? Np. czy wyświetlają się filmy na YouTube?

kendi76 napisał(a):

Zrobione...Na Mozilli wszystko działa bez problemu
zrzut.jpg

Medium napisał(a):

Ty masz włączone Turbo (dolny lewy róg ekranu, trzeci przycisk po lewej). Potrzebujesz tej opcji?
http://help.opera.com/Windows/10.10/pl/turbo.html

Sprawdź, jakie masz wtyczki, czy widać tam Shockwave Flash?
Ewentualnie skopiuj ścieżki dostępu Opery do wtyczek i wklej tu na forum.

Wejdź jeszcze na tę stronę: http://www.adobe.com/software/flash/about/
Jaki masz komunikat?


kendi76 napisał(a):

wtyczki.png
To są moje wtyczki...

Medium napisał(a):

Originally posted by Medium:

Wejdź jeszcze na tę stronę: http://www.adobe.com/software/flash/about/

Jaki masz komunikat?


???

kendi76 napisał(a):

dostęp do wtyczek.png
to jest dostęp do wtyczek

Medium napisał(a):

Dostęp do wtyczek nie jest już taki ważny. Możesz tylko sprawdzić na stronie opera:plugins, czy nie dubluje się wtyczka Shockwave Flash, bo screen nie pokazuje całej strony.
Twój załącznik z dostępem do wtyczek się nie otwiera.

kendi76 napisał(a):

komunikat.png
Taki jest komunikat...
którą część mam skopiować i wkleić z dostępu bo tego jest tam dużo...

Medium napisał(a):

Już nic nie kopiuj, tylko po prostu wyłącz Turbo, przycisk w lewym dolnym rogu.

kendi76 napisał(a):

A dlaczego nie mozna działać na turbo??? Ja mam wolne łącze a słyszałem, że to pomaga... Teraz wszystko działa... Dzięki wszystkim i pozdrawienia z Afganistanu... Kendi76

Medium napisał(a):

Originally posted by kendi76:

A dlaczego nie mozna działać na turbo???


Można, ale trzeba mieć świadomość, jakie zmiany niesie włączenie tego trybu.

kendi76 napisał(a):

Ok... Będę pamiętał... Jeszcze raz wielkie dzięki...