Niedziałające skrypty JS w Opera 10.50 , problemy z konfiguracją .

w dziale Dostosowywanie Opery do własnych potrzeb
jdhgzkly napisał(a):

Witam,
problem dotyczy skryptów JS wysyłających zdjęcie (format .jpg, gif , jpeg...) ze strony www na serwer w tym przypadku fotosik.pl .W standard menu.ini:

[Image Link Popup Menu]
Item, "fotosik"=Copy image address & Go to page, "foto %c"

[Image Popup Menu]
Item, "fotosik"=Copy image address & Go to page, "foto %c"





Jednak Opera , a może sam skrypt (tudzież błąd w jego treści) powoduje wyświetlenie komunikatu o błędzie : Nie znaleziono takiego adresu obrazka.
Wynik przenosi do googla : http://www.google.pl/search?client=opera&rls=pl&q=foto+http://i50.tinypic.com/103eb6r.jpg&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8


Czy w tym skrypcie możliwe jest usuniecie ze zdjęcia paska rozmiaru -czarny pod zdjęciem

Item, "Wyslij do ImageShack" = Copy image address & Go to page, "http://www.imageshack.us/transload.php?url=%c"



http://img412.imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img412/6848/60994949.jpg

Dlaczego gdy przenoszę fragment zaznaczonego tekstu w inne miejsce (np.podczas pisania posta) po przeniesieniu zostaje tam gdzie był ,zamiast być usunięty.
Da się zaznaczyć podświetlony link i przenieść go do paska adresu by otworzyć stronę tak jak to jest w Firefox ?
Jak usunąć kanał rss z poczty, albo przenieść go zakładki lub któryś z pasków
===============

Co jest nie tak po rejestracji i logowaniu przenosi do glownej strony opera.com , zamiast zalogowany do forum polskiego .
próbowałem 10 razy na operze i lipa -co sie zaloguje to mnie wywala na główna i tak w kółko.
Eee tam z opera na FF zalogowałem sie od 1-wszego kliknięcia.

Medium napisał(a):

Originally posted by jdhgzkly:

Witam,
problem dotyczy skryptów JS wysyłających zdjęcie (format .jpg, gif , jpeg...) ze strony www na serwer w tym przypadku fotosik.pl .W standard menu.ini:

[Image Link Popup Menu]
Item, "fotosik"=Copy image address & Go to page, "foto %c"

[Image Popup Menu]
Item, "fotosik"=Copy image address & Go to page, "foto %c"



http://my.opera.com/polski/forums/search.dml?term=parametry&username=&exactusername=Y&mode=forum&submit=+Szukaj+&datemodifier=newer&limitdate=60&sortby=last&disp=post
awww

Originally posted by jdhgzkly:

Jednak Opera , a może sam skrypt (tudzież błąd w jego treści) powoduje wyświetlenie komunikatu o błędzie : Nie znaleziono takiego adresu obrazka.
Wynik przenosi do googla : http://www.google.pl/search?client=opera&rls=pl&q=foto+http://i50.tinypic.com/103eb6r.jpg&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8


j.w. Trzeba czekać na poprawienie tego błędu. Chyba, że chcesz spróbować tej wersji:
http://my.opera.com/polski/forums/topic.dml?id=456421

Originally posted by jdhgzkly:

Czy w tym skrypcie możliwe jest usuniecie ze zdjęcia paska rozmiaru -czarny pod zdjęciem

Item, "Wyslij do ImageShack" = Copy image address & Go to page, "http://www.imageshack.us/transload.php?url=%c"



http://img412.imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img412/6848/60994949.jpg


To nie jest skrypt. Czarny pasek na dole pokazuje się dla miniaturki wysłanego obrazka. Żeby przejść od razu do obrazka w pełnym wymiarach, trzeba dopiero skrypt napisać. Wcześniej ImageShack nie tworzył miniaturek przy wysyłaniu zdjęcia.

Originally posted by jdhgzkly:

Dlaczego gdy przenoszę fragment zaznaczonego tekstu w inne miejsce (np.podczas pisania posta) po przeniesieniu zostaje tam gdzie był ,zamiast być usunięty.


Działanie tego forum w Operze 10.50 jest niestety wkurzające. Nie wiem, jak działają inne fora. Podobny problem jest ze znacznikami BBCode sad
Może w tej wersji już poprawiono te błędy?
http://my.opera.com/polski/forums/topic.dml?id=456421

Originally posted by jdhgzkly:

Da się zaznaczyć podświetlony link i przenieść go do paska adresu by otworzyć stronę tak jak to jest w Firefox ?


Mam FF do testowania, ale nie lubię go używać, w Operze do tego celu służy menu kontekstowe zaznaczonego tekstu (adresu strony), bo chyba to masz na myśli, a nie aktywny link?

Originally posted by jdhgzkly:

Jak usunąć kanał rss z poczty, albo przenieść go zakładki lub któryś z pasków


Chodzi o zupełne usunięcie kanału? Do tego służy menedżer kanałów (zarządzaj kanałami informacyjnymi).
A może chodzi Ci o usunięcie kanałów z widoku w poczcie?

Originally posted by jdhgzkly:

Co jest nie tak po rejestracji i logowaniu przenosi do glownej strony opera.com , zamiast zalogowany do forum polskiego .
próbowałem 10 razy na operze i lipa -co sie zaloguje to mnie wywala na główna i tak w kółko.
Eee tam z opera na FF zalogowałem sie od 1-wszego kliknięcia.


Aż nie chce mi się wylogowywać, żeby to sprawdzić. Ja się nie loguję za każdym razem, bo w menedżerze witryn mam ustawione ciasteczka dla tej witryny na stałe (prawoklik na stronie - preferencje dla witryny), a przy logowaniu zaznaczyłam, żeby witryna mnie pamiętała.
Dodałam sobie polskie forum do zakładek i wchodzę bez logowania już od dobrych kilku miesięcy jako zalogowana.