bład logowania na allegro

w dziale Dostosowywanie Opery do własnych potrzeb
wojtekb22 napisał(a):

Nie mogę sie zalogować na allegro prze Operę (wersja 10.50).
Próbowałem zrobić to na IE i jest wszystko ok!
POmocy ! smile

lemari napisał(a):

Na stronie Allegro, gdzieś z boku strony;
prawoklik-> preferencje dla witryny-> ciasteczka-> akceptuj ciasteczka ; odptaszkuj "usuwaj nowe ciasteczka..." ok.

wojtekb22 napisał(a):

Nic to nie dało.

lemari napisał(a):

Wejdź tam jeszcze raz i wyczyść ciasteczka. Niech się zapiszą nowe.

wojtekb22 napisał(a):

Nie pomogło...

lemari napisał(a):

A próbowałeś odświeżyć ?

wojtekb22 napisał(a):

Tak!

wojtekb22 napisał(a):

Może to ma związek z szyfrowaniem stron (https a nie http|) ?

lemari napisał(a):

Mam O 10.51 (3315) przed chwilą logowałem się na Allegro pierwszy raz przez tę Operę. Żadnych, najmniejszych problemów.
Może w preferencjach dla witryny, wyłącz blokowanie zawartości.

wojtekb22 napisał(a):

Spróbuje aktualizować Jave, może to coś da.

wojtekb22 napisał(a):

Do bani, nic nie pomaga, pomocy fachowcy !

JaDo napisał(a):

Na inne strony https możesz się zalogować? Jak nie, to:

http://my.opera.com/polski/forums/topic.dml?id=320671&t=1269201174&page=1#comment3425461

Przenieś, nie usuwaj. Jeśli dalej będzie to samo - przywróć pliki. To jest ostateczność, wcześniej spróbuj usunąć hasło z menedżera i wklep na nowo.

Originally posted by wojtekb22:

Spróbuje aktualizować Jave, może to coś da.


Po kiego grzyba?

andol napisał(a):

A dobre hasło i login wpisujesz? smile

wojtekb22 napisał(a):

Wogóle mi sie nie chce ta stronka otworzyc co wpisuje hasło i login!

JaDo napisał(a):

A ta się otwiera - http://mail.google.com/ ? Jak nie, zrób to co napisałem wyżej, przenieś wymienione pliki.

Medium napisał(a):

Ja też miałam komunikat, że nie włączyłam ciasteczek w przeglądarce podczas, gdy preferencje dla witryny wraz nieusuwanymi ciasteczkami siedzą jak wół!

Wiecie, co ja zrobiłam? Ha... !!! Kliknęłam na "Moje Allegro" na belce i... otworzyło mi się moje konto yes

Jak chcecie, dyskutujcie o tym, akademicy, a ja sobie pooglądam malarstwo na Allegro wink

wojtekb22 napisał(a):

Strona ww otwiera sie bez problemu!

maxkonrad napisał(a):

Często ten problem miewałem, raz częściej, raz rzadziej, nie ma reguły. Czasami przez parę dni jest ok, potem wyskakuje ten błąd. Najlepsze jest to, że jak chcę przejść do swojego konta, to Allegro każe mi się zalogować, pomimo tego, że w prawym górnym rogu wyświetla się mój login - czyli znaczy, że zalogowany jestem. Często pomagało wyczyszczenie wszystkich ciasteczek dla Allegro. Na Allegro mam jeszcze taki problem, że czasami nie wyświetla mi się zdjęcie, które jest umieszczane zawsze pod opisem każdej aukcji.

Medium napisał(a):

Originally posted by maxkonrad:

Najlepsze jest to, że jak chcę przejść do swojego konta, to Allegro każe mi się zalogować, pomimo tego, że w prawym górnym rogu wyświetla się mój login - czyli znaczy, że zalogowany jestem.


A to już taki sobie błąd Allegro. Rzeczywiście to powinno zniknąć po wylogowaniu.

Originally posted by maxkonrad:

Na Allegro mam jeszcze taki problem, że czasami nie wyświetla mi się zdjęcie, które jest umieszczane zawsze pod opisem każdej aukcji.


O tym to mamy na forum niejeden wątek...

wojtekb22 napisał(a):

Czyli nie ma na to jakiejś rady?