Opera 10.52 - problem z wczytywaniem stron z rozszerzeniem .aspx

w dziale Wersje beta, testowe i rozwojowe
adrianjalowinski napisał(a):

Witam!

Mam pewien problem,otóż chodzi o to,że nie mogę wchodzić na strony internetowe z rozszerzeniem .aspx.Zawszę,gdy znajdę się na takiej witrynie pojawia się komunikat "Opera musi zostać uruchomiona ponownie",daje też link do strony na którą chciałbym wejść : http://shoptna.com/jeff-hardy.aspx
Czy jest jakaś wtyczka,skrypt czy cokolwiek do rozwiązania tego problemu? Proszę o szybką pomoc,ponieważ jest to dość irytujące,a zapewne nie tylko Ja mam z tym problem.

Pozdrawiam
Adrian.

zabcia1 napisał(a):

byłem na stronie i wszystko działa, build 3368

Medium napisał(a):

Mnie też wszystko działa.

Originally posted by adrianjalowinski:

zapewne nie tylko Ja mam z tym problem

Skąd takie domniemanie?
Zrób czystą instalację lub usuń katalog profilu, a na pewno zacznie działać.

marbross napisał(a):

Mnie również 10.52

ZiCe napisał(a):

Zainstalowałem 11Beta i nie wiem czy to dlatego, zle też mam problem z otwieraniem stron aspx np. http://office.microsoft.com/pl-pl/word-help/CH010048755.aspx
Znalazł ktoś rozwiązanie tego problemu.
Nie chcę obejścia odinstaluj-zainstaluj jak w dowcipie o "informatykach".

ruszok napisał(a):

No to pech... Bo u mnie na O11b.1140 działa smile
Więc jak to w tym kawale - odinstaluj. I zrób "czystą" instalkę [wyczyść dane profili]. Jeśli nie to sobie szukaj, w którym pliku masz problem.

ZiCe napisał(a):

Mam już tak dłuższy czas. Więc poczekam. Wolę znać przyczynę, być świadomym użytkownikiem niż wyczyścić wszystkie swoje ustawienia i konfigurować operę od nowa. Bez obrazy, ale odinstaluj i zainstaluj każdy potrafi.

Medium napisał(a):

Originally posted by ZiCe:

Mam już tak dłuższy czas.

Czyli od jakiej wersji Opery?

ruszok napisał(a):

No to nie... Bądź świadom tego, że to wina ustawień w którymś pliku konfiguracyjnym. Życzę miłych poszukiwań.

Pomijam już kwestię tego, że możesz zrobić tak jak my niedouczeni kopię profili i potem kopiować plik po pliku aby się dowiedzieć gdzie jest problem. Ale co ja Ci będę podpowiadał smile Tak to każdy potrafi przecież smile

ZiCe napisał(a):

Wydaje mi się, że mam tak od wersji 1062. Zastanawiam się czy problem nie jest związany z długimi ścieżkami w adresach. Może po prostu mam włączoną jakaś opcję, która powoduje brak rozwiązywania długich nazw w adresie. A może trzeba, bo tego przyznam nie zrobiłem, coś wyczyścić z plików śmieci (temp). Ale gdzie ? Proszę o podpowiedź. Pozdrawiam

Medium napisał(a):

Originally posted by ZiCe:

Zastanawiam się czy problem nie jest związany z długimi ścieżkami w adresach.

Na to Opera 11 ma fajny dodatek NoDetour, bowiem długie adresy tworzą się przy przekierowaniach. Ale sądzę, że nie z tego wynika Twój problem.

Spróbuj może otworzyć Opera → Ustawienia → Preferencje → Zaawansowane → Pobieranie (Ctrl + F12) wpisz w okienko 'aspx', może będą jakieś wyniki?

ZiCe napisał(a):

Witam.
Ponad pół roku nie interesowałem się rozwiązaniem poruszonego problemu, ale w czerwcu 2011 zirytowany znalazłem rozwiązanie.
Postanowiłem go opisać, bo problem jest dość poważny, częsty, a dotyczy żyjącego w systemie malware CONFICKER.
Żyjącego pomimo zainstalowanego systemu antywirusowego.
Po działaniach wg opisanych na stronie poniżej sposobów zidentyfikowałem i usunąłem problem.
http://www.wiruspc.pl/articles/id,18751/usun_confickera_ze_swojego_domowego_komputera.html
Pozdrawiam

Medium napisał(a):

Originally posted by ZiCe:

Żyjącego pomimo zainstalowanego systemu antywirusowego.


Jaki to system?