Złe wczytywanie obrazków lub w ogóle!

w dziale Opera
tomek80 napisał(a):

Witam

Już Mnie nerwy biorą na tą Operę. Im nowsza wersja tym gorzej chodzi, ale do rzeczy. Mam taki problem. Dzisiaj uruchomiłem Operę 10.54 i po wczytywanie stron kompletnie miesza w grafice na stronach www sad. Przykładowa strona jest dostępna tutaj na zrzucie ekranu. Czy naprawdę muszą do Opery dodawać pierdoły a nie mogą zająć się stabilnością i dobrym wczytywaniem stron? Naprawdę nie dziwię się, że coraz więcej ludzi rezygnuje z Opery sad. Czy ktoś z Was zna rozwiązanie Mojego problemu?

Pozdrawiam

Tomek

bananjp napisał(a):

U mnie wszystko graonet.JPG

tomek80 napisał(a):

Originally posted by bananjp:

U mnie wszystko graonet.JPG



Faktycznie u Ciebie wszystko ok :/. Mam wersję 10.54 na Windows 7 64 bit i myślałem, że to przez to. Taka sytuacja z obrazkami była nie tylko na stronie Onetu. Postanowiłem jednak zrobić małą aczkolwiek skuteczną operację. Wybrałem w przeglądarce opcję "Wyczyść historię przeglądania" oprócz kasowania haseł na koncie pocztowym i do stron www. Podziałało bigsmile. Nie wiem, dlaczego zaszła taka sytuacja. Czyżby sam Cache w Operce źle działał?

tomek80 napisał(a):

Wiem, że temat już stary, ale właśnie znalazłem rozwiązanie problemu z wczytywaniem wszystkich obrazków w Mojej Operce smile. Standardowo miałem ustawioną wielkość pamięci podręcznej na 60 MB. Chodzi dokładnie o opecje:

Ustawienia > Preferencje > Zaawansowane > Historia > Podręczna RAM


Chyba dla Opery po krótkim czasie brakowało po prostu tej pamięci i nie wczytywała do końca obrazków, zdjęć itp. W chwili, kiedy zmieniłem na "Automatycznie problem całkowicie zniknął bigsmile.