Opera 11 i najnowszy adobe flash player

w dziale Opera
novak666 napisał(a):

Od paru dni mam problem z operą, mianowice odkąd pojawił się nowy Adobe Flash Player 10.1.102.64 filmiki na YT w operze w przeciwieństwie do innych przeglądarek przestały mi działać. Oczywiście zaktualizowałem nowego flash playera, przeinstalowywałem opere i wszystkie te zabiegi zdały się na nic i nie przychodzi mi do głowy co można tu jeszcze wykombinować. Czy któryś z użytkowników miał podobny problem w ostatnich dniach ? bo troche denerwujące jest ze kazdy filmik we flashu czy to z YT, czy z innej stronki muszę specjalnie otwierać Firefoxem p

bananjp napisał(a):

U mnie O11 flash najnowszy i zero problemów
-flash http://files.myopera.com/bananjp/screny/flash.JPG

zielak007 napisał(a):

Masz zaznaczone Włącz obsługę wtyczek pod F12? A jeśli tak, to podaj trochę więcej szczegółów. Pojawia się jakiś komunikat? Wyświetla się informacja o wersja Flasha?

novak666 napisał(a):

Originally posted by zielak007:

Masz zaznaczone Włącz obsługę wtyczek pod F12? A jeśli tak, to podaj trochę więcej szczegółów. Pojawia się jakiś komunikat? Wyświetla się informacja o wersja Flasha?



I tu był pies pogrzebany bigsmile, miałem wyłączoną obsługe wtyczek jak sie okazuje. Dzięki za pomoc smile

Xeophyte napisał(a):

U mnie po zainstalowaniu najnowszej flaszki 10.2 r152 Opera wywala sie po zmianie jakosci filmu na YT np z 360 na 480p mad
Ma ktos tak samo?

Xeophyte napisał(a):

Czy u was tez wystepuje crash Opery na YT? Wejdzcie np na http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&hl=pl&v=1tZ92v3WKD8 i zmiencie jakosc na 480p.

Łukash napisał(a):

Xeophyte brak crasha

operetka napisał(a):

Originally posted by Xeophyte:

Czy u was tez wystepuje crash Opery na YT? Wejdzcie np na http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&hl=pl&v=1tZ92v3WKD8 i zmiencie jakosc na 480p.


U mnie nic złego się nie dzieje smile
Ps, jak to się robi, żeby tu się pokazywał obrazek? Teraz jest wszystko jakoś inaczej i ja nie wiem jak.

Łukash napisał(a):

Ps, jak to się robi, żeby tu się pokazywał obrazek? Teraz jest wszystko jakoś inaczej i ja nie wiem jak.


@operetka Obrazek dajesz w tagu
[IMG=tu bezpośredni adres do fotki]
,lub poprzez pełny edytor (Odpowiedz) > "Wstaw obrazek" i wklejasz również bezpośredni link do obrazka.

Xeophyte napisał(a):

No szlag mnie trafia bo na prawie kazdym filmiku z YT (bezposrednio lub osadzonym) Opera wywala sie przy zmianie na 480p i to nawet po wywaleniu katalogu profile. Zawsze cos... nervous

Łukash napisał(a):

Kolejna Flash-ciekawostka : http://www.cdaction.pl/news-18635/wiedzmin-2-zabojcy-krolow---dwa-nowe-gameplaye-wideo.html ,czy u was jest normalnie ?

Łukash napisał(a):

@Xeophyte jeżeli zależy Ci na auto najwyższej jakości filmików na YT to polecam rozszerzenie : Youtube Autoplay Killer smile Może zaskoczy metoda : jak nie kijem ,to pałą smile

operetka napisał(a):

Originally posted by Łukash:

Ps, jak to się robi, żeby tu się pokazywał obrazek? Teraz jest wszystko jakoś inaczej i ja nie wiem jak.


@operetka Obrazek dajesz w tagu
,lub poprzez pełny edytor (Odpowiedz) > "Wstaw obrazek" i wklejasz również bezpośredni link do obrazka.


Dzięki.
Czyli teraz trzeba obrazek zamieścić na jakiejś stronie i tu wkleić linka i to jest takie wstawienie obrazka. Kiepściutko teraz wymodzili.

Xeophyte napisał(a):

Originally posted by Łukash:

Kolejna Flash-ciekawostka : http://www.cdaction.pl/news-18635/wiedzmin-2-zabojcy-krolow---dwa-nowe-gameplaye-wideo.html ,czy u was jest normalnie ?


Jak najbardziej nienormalnie.

Placio74 napisał(a):

Łukash, tylko na IE jest 'normalnie' (odnośnie klipów z Wiedźmina 2) - na Operze, Firefoksie i Chrome obraz jest przesunięty i widać tylko dolny prawy róg.
Na GameSpot z tymi samymi klipami nie ma problemu - jak również po własnoręcznym wklejeniu (gdzieś) oryginalnego kodu/wstawki.
Bez dopisanej końcówki width="480" wmode="opaque" (w kodzie na cdaction.pl) jest raczej w porządku. Szczerze mówiąc nie wiem po co to dopisano, bez tego działa 'poprawnie' (na Operze, Firefoksie, Chromie jak i IE8).